• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Юридична клініка

Презентація загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!»

В жовтні 2017 року за участі викладачів та студентів факультету історії та права Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка та представників обласного управління юстиції відбулася зустріч, яка стала першою для студентів вищих навчальних закладів м. Кропивницького у рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

Важливість даного заходу полягала у тому, що фахівці, які безпосередньо стикаються з постійними змінами у вітчизняній юриспруденції, охоче доповідали про актуальні питання правозастосовної діяльності та ініціативи Мін’юсту, які спрямовані на поліпшення життя кожного громадянина України, а саме: введення інституту приватного виконавця та реалізацію нових і зручних послуг у галузі державної реєстрації. 

Зокрема, керівник обласної юстиції Вадим Гуцул зазначив: «Із прикрістю доводиться констатувати той факт, що значна частина громадян практично не знає своїх прав, саме тому проведення правороз’яснювальної роботи серед населення є надзвичайно важливим моментом для фахівців юстиції. Зокрема про це свідчить і запровадження загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», який складається з трьох етапів: захисту прав у сфері правосуддя, захисту прав власності та боротьби з корупцією у вищих навчальних закладах».

Окрім нього, перед студентами виступив заступник начальника з питань державної реєстрації Олег Потьомкін, який розповів студентам про знищення монополії у сфері державної реєстрації, створення оперативних антирейдерських штабів, організацію мобільних точок доступу громадян до безоплатної правової допомоги й реалізацію нових сервісів і послуг Мін’юсту на Кіровоградщині.

Питання запобігання корупції як нагальної проблеми сучасності, що потребує комплексного вирішення, розкрив у своєму виступі головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Ігор Бизов. Зокрема, він надав змістовну інформацію про методи боротьби з корупцією у вищих навчальних закладах, та зазначив наступне: «Відповідальність за неправомірну вигоду, зокрема хабар, несуть обидві сторони – і та, що його дає, і та, що його отримує. При цьому своєчасне добровільне повідомлення про неправомірну вигоду звільняє від кримінальної відповідальності».

Серед спікерів був присутній і Микола Васильченко – заступник начальника відділу персоналу, який надав актуальну для випускників інформацію про вакансії в органах державної виконавчої служби.

Зустріч з фахівцями допомогла студентам та викладацькому складу ознайомитися з важливими нововведеннями у правовій сфері та перейняти цінні знання від практикуючих юристів. Комплексний та правороз’яснювальний формат заходу надав можливість присутнім не лише ознайомитися з наданою інформацією, але і взяти безпосередню участь у її обговоренні.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись