• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

ЦДПУ долучився до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності

ЦДПУ долучився до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності

Захід традиційно проводиться 9 листопада, у День української писемності та мови, двадцять перший рік поспіль. Мета написання радіодиктанту – об’єднати українців навколо державної мови.

Цьогорічний текст диктанту «Слідом за пам’яттю» належить перу українського письменника Юрія Андруховича. Учасники загальноукраїнського флешмобу почули його в авторському виконанні.

Традиційно до написання диктанту долучилися викладачі та студенти Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. Дехто бере участь у заході щороку, дехто – вперше. Цьогоріч у заході взяли участь і представники Університету третього віку «Натхнення».

Завідувачка кафедри української мови та журналістики ЦДПУ, професорка Світлана Леонідівна Ковтюх переконана, що радіодиктант дає можливість об’єднатися всій спільноті – не лише українцям, й людям інших національностей – навколо української мови: «Саме українська мова має бути тим чинником, який об’єднує українців, громадян України інших національностей, тих, хто перебуває в нашій країні на навчанні, а також етнічних українців за кордоном».

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись