• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Викладачі кафедри української філології та журналістики долучилися до науково-педагогічного підвищення кваліфікації з журналістики

Викладачі кафедри української філології та журналістики долучилися до науково-педагогічного підвищення кваліфікації з журналістики

Центральноукраїнський державний університет імені Володимира Винниченка разом із Центром українсько-європейського наукового співробітництва провели всеукраїнське науково-педагогічне підвищення кваліфікації «Інноваційні текстові практики у сфері цифрових медіа».

Членами організаційного комітету виступили: ректор Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка Євген Юрійович Соболь, декан факультету української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій Олена Миколаївна Габелко, доценти кафедри української філології та журналістики Наталія Миколаївна Фенько й Оксана Олександрівна Гольник, старший викладач кафедри Олександра Олександрівна Гундерук.

Програма передбачала проведення трьох онлайн-лекцій на платформі Zoom: «Інструментарій креативного письма та сторітелінгу в сучасному полі медіакомунікації» (спікер — Наталія Миколаївна Фенько); «Штучний інтелект у сучасних інтернет-виданнях» (спікер — Оксана Олександрівна Гольник); «Інстаграм як інноваційна медіаплатформа» (спікер — Олександра Олександрівна Гундерук).

На лекціях були висвітлені такі питання: практика креативного письма в сучасних медіа текстах та практика сторітелінгу в медіа; технологія роботи з WordPress, інструменти оформлення статті на сайті, продуктивні методи та способи підвищення видачі в Google, використання штучного інтелекту в журналістській практиці; особливості інстаграму як медіаплатформи, секрети просування в інстаграмі, редагування в мережі «Інстаграм» як важливий складник якості контенту. Невимушена атмосфера лекцій та презентації, запропоновані спікерами, сприяли структуруванню матеріалу, глибшому розумінню предмету та кращому засвоєнню інформації загалом.

Кожен учасник підвищення кваліфікації отримає сертифікат та збірник тез науково-методичних доповідей в електронній формі. Навчальне навантаження становить 6 кредитів ЄКТС (180 годин).

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись