• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Роковини славетного земляка

Роковини славетного земляка

Професор кафедри української філології та журналістики ЦДУ ім. В. Винниченка, член Національної спілки письменників Сергій Михида виступив із доповіддю на урочистостях із нагоди дня народження Євгена Маланюка, організованих Кіровоградським обласним краєзнавчим музеєм за підтримки управління культури і туризму обласної військової адміністрації.

Учений окреслив місце славетного земляка в історії української літератури та державотворчого поступу української нації, відзначив пророчу природу поетичного та  публіцистичного доробку поета-воїна, актуальність і безпомильну точність його антиросійського наративу.

Вагомості заходу надала участь представників міських літературних організацій, бібліотечної та музейної спільноти, знакових представників громадськості міста, а найголовніше - учнів шкіл Кропивницького, на формування світогляду яких і спрямовувалися інтенції доповідачів та поетів краю, які разом із творами блискучого поета читали власні вірші. Відточували свій науковий і громадянський потенціал і аспірантки освітньо-наукової програми 035 Філологія (українська мова і література) Вікторія Бойко та Оксана Івашина, котра читала власну поезію. 

Подяка за активну участь у популяризації українського слова, утвердження української національної ідентичності та продовження творчих традицій Євгена Маланюка, яку вручила Сергію Михиді директорка департаменту культури і туризму Кіровоградської ОВА Уляна Соколенко, засвідчила визнання високого потенціалу викладачів університету в громадському житті області.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись