• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Мотивуємо старшокласників до вивчення німецької мови

Мотивуємо старшокласників до вивчення німецької мови

19 квітня 2024 року на факультеті української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій був оголошений Днем самоврядування, програма якого передбачала проведення різноманітних заходів із залученням студентів у ролі викладачів та модераторів. Кафедра германських мов, зарубіжної літератури та методик їхнього навчання організувала захід просвітницького та профорієнтаційного спрямування під назвою «Пізнаємо світ з іноземними мовами та зарубіжною літературою». На захід було запрошено учнів «Ліцею «Науковий», «Ліцею «Муніципальний колегіум» та студентів нашого факультету.

Цього разу до участі долучилися й викладачі секції німецької мови, доценти Тетяна Токарєва та Тетяна Хоменко. Разом зі студентами ІІІ курсу вони підготували частину загального заходу, яка стосувалася вивчення німецької мови. Студентки групи АН21Б (302) Дар’я Літвінчук  та Оксана Коркіш продемонстрували презентацію «Gründe für Deutsch» («Чому слід вивчати німецьку мову»). У доступній формі, з використанням відповідних наочних матеріалів, присутні могли отримати всеохоплюючу інформацію щодо можливостей, які відкриває володіння німецькою мовою (подорожі до німецькомовних країн, розширення можливостей та кола спілкування, саморозвиток особистості, можливість долучитися до культурних надбань німецькомовних країн, знайомство з науковими досягненнями  тощо). Сподіватимемося, що мотивація присутніх до вивчення німецької мови була активована!

Студентка групи НА23Б (303) Катерина Розиграй провела квест на знання німецької мови, який включав питання стосовно відомих письменників, поетів та їх творів. Присутні активно долучалися до відповідей, пригадували відомі факти з німецької літератури, продемонстрували доволі високий ступінь ерудованості та обізнаності у запропонованих питаннях. По завершенню змагання найактивніші учасники отримали заохочувальні призи.

Загалом атмосфера заходу була теплою та щирою, і модератори, і учасники заходу поводилися невимушено, як друзі та колеги. Щиро вдячні студентам та ліцеїстам за участь! Справді,  у словах великого Гете закладений магічний зміст: Wie viele Sprachen du sprichst, sooft mal bist du Mensch“(«Скільки мов та знаєш - стільки разів ти людина»)

Матеріал підготували доцентки кафедри германських мов,
зарубіжної літератури та методик їхнього навчання Тетяна Токарєва та Тетяна Хоменко

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись