• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Розпочався цьогорічний цикл відкритих лекцій в межах австрійсько-українських культурних та наукових відносин

Розпочався цьогорічний цикл відкритих лекцій в межах австрійсько-українських культурних та наукових відносин

15 березня 2024 факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій розпочав цьогорічний цикл відкритих лекцій в межах австрійсько-українських культурних та наукових відносин. Загалом заплановано шість лекцій, які читатимуть в Австрійській фаховій бібліотеці імені Бернгарда Штільфріда на базі Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка.

Нововведенням цього року стало залучення до заходу студентів нашого факультету.
Першою виступила студентка ІІІ курсу спеціальності 035 Філологія 035.043 "Германські мови та літератури (переклад включно), перша - німецька" Голінко Олександра з темою «Магія пера Барбари Бюхнер: подорож у світ фентезі». Науковий керівник - Лашко Анна Сергіївна, асистент кафедри перекладу, прикладної та загальної лінгвістики.
Олександра ознайомила слухачів із життєвим і творчим шляхом Барбари Бюхнер, яка є авторкою книг у жанрі фентезі як для дітей, так і для молоді. Тому наша аудиторія, яка складалась переважно зі студентів, змогла взяти для себе на замітку чимало сучасних творів.

Ми щиро дякуємо, за сприяння у проведенні лекції та постійну підтримку, професору Білоусу Олександру Миколайовичу, а також директорці бібліотеки Центральноукраїнького державного університету імені Володимира Винниченка, кандидату філософських наук Шульзі Ользі Антонівні, за допомогу в підготовці та проведенні заходу.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись