• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Тримаємо мовний фронт інформаційної війни

В.о. завідувача кафедри української мови та журналістики, кандидат філологічних наук Ольга Кирилюк взяла участь у семінарі-практикумі "Літні методичні студії" для вчителів-філологів, що проходив з 14 до 16 червня 2022 року на базі Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського (м. Кропивницький).

1

У своїй доповіді Ольга Кирилюк розповіла, які шкідливі маніпуляції за допомогою слова створювалися Кремлем протягом усіх 30 років української незалежності та як вони впливали на суспільну думку в Україні та за кордоном, а також проаналізувала створені українцями наративи інформаційного опору російській агресії. У підсумку було подано основні способи розпізнавання мовних маніпуляцій у текстах ЗМІ та соцмереж.

Таку інформацію особливо важливо доносити учителям-словесникам, які допомагають українським школярам сформувати навички протидії ворожій агресії.

Посилання на сайт семінару https://sites.google.com/koippo.in.ua/litni-studii/%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%96%D0%BD%D0%BA%D0%B0

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись