• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Студенти звітують: 2012-2013 навчальний рік очима "студрадівців"

img_7014.jpg
Факультет іноземних мов славиться в першу чергу тим, що тут навчаються найстаранніші студенти, які більшість свого часу (принаймні так здається) проводять за навчанням. Та сказати, що ми лише навчаємося, було б помилкою. За 2012/2013 навчальний рік студентською радою факультету за підтримки деканату, профспілкового комітету студентів та молодіжного центру університету було проведено низку розважальних, інтелектуальних, а також благодійних заходів. 
26 вересня на центральній площі нашого міста була проведена благодійна акція на підтримку онкохворих дітей «Надія є!», у кій більше 30 студентів факультету іноземних мов виступили в ролі волонтерів. У програмі заходу був збір матеріалів та коштів для арттерапії, а також запуск «китайських ліхтариків». За традицією, у ці ліхтарики люди вкладають листочки зі своїми бажаннями, та цього разу ми посилали в небо ліхтарики, які містили в соб
і листочки з мріями діточок, що перебувають на лікуванні в онкологічному відділенні дитячої обласної лікарні.
Традиційно, у жовтні був проведений Вернісаж талантів, у якому брали участь студенти-першокурсники. Номерів було багато, і жоден з них не залишив байдужими глядачів, вражаючи своєю багатогранністю та оригінальністю. Важко виділити найкращі виступи, тому що кожен з них був яскравим та неповторним.
Хтось виявив хист до музики, хтось порадував глядачів вокальними номерами. Східні та сучасні танці теж не лишили нікого байдужим. У номері КВК студенти показали почуття гумору та акторську майстерність. Поезія торкнулася до кожної душі. Інші ж студенти вразили аудиторію східною боротьбою, чого точно ніхто не чекав. Також глядачі отримали естетичну насолоду він презентації фото.
Не можна не згадати про святкування Halloween. У цей день на факультеті можна запросто зустріти відьом, вампірів та іншу нечисть, на яку раз на рік перетворюються наші студенти.
pb143969.jpg
На відзначення Дня студента команда КВК нашого факультету «Свята інквізиція» у складі всього трьох студентів (Анна Феденко (302, капітан), Юрій Ткаченко (202) та Олексій Бережнов (310) виборола третє місце в «Кубку ректора 2012». Не буде перебільшенням сказати, що вони просто розірвали зал, а деякі члени журі навіть плакали від сміху. 
Як завжди неперевершеним був виступ наших студентів на загальноуніверситетському конкурсі «Вернісаж талантів», у якому цього року виступали студентка 107 підгрупи Ксенія Чеканова та 111 підгрупи Юлія Тетерько. 
Участь у заходах до Дня пам’яті жертв голодомору, лекції до Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом традиційно завершують першу половину навчального року. 
05.12.2012 року факультет іноземних мов святкував свій 29-й день народження. У цей день студентська рада факультету організувала святковий концерт, на якому студенти всіх курсів урочисто привітали свій рідний факультет зі святом. Яку ж неймовірну красу приготували вони. На концерті було представлено безліч різних номерів. Глядачі милувалися вишуканим співом, прекрасними танцями та номером команди КВК «Свята інквізиція». 
Невід’ємною частиною навчання на факультеті іноземних мов також є проведення мовних конкурсів, організованих кафедрою практики германських мов. У цих конкурсах студенти показують сценки, співають, виконують різноманітні завдання, що базуються на навчальному матеріалі - і все це англійською мовою.
colin_2013_021.jpg
Крім того, не можна не згадати участь студентки 3 курсу Анастасії Поліщук у конкурсі «Вокальна кузня». Її виступ був неперевершеним, і це відзначила не лише команда, яка допомагала їй у підготовці, а й прості глядачі.
Хотілося б відзначити Ярослава Андрущенка та Інну Кондратенко, які представляли факультет на щорічному загальноуніверситетському конкурсі «Закохана пара». Хоч вони і не пара у житті, та хімію між цими двома на сцені важко було не помітити. Альона Алєксандрова, яка брала участь у конкурсі «Суперстудентка – 2013», відзначилася від студенток інших факультетів тим, що презентувала на конкурсі талантів боді-арт, виконаний прямо під час етапу конкурсу на тілі своєї асистентки.
Якщо у першій половині навчального року більше уваги приділяється першокурсникам, то весна – пора випускників. Цього року «Останній дзвоник» був не просто концертом! Це була двогодинна феєрія з пісень, фотослайдів, мініатюр, жартів, танців, хвилювання за лаштунками, теплих посмішок та вже майже рідних поглядів товаришів по навчанню.
Варто також зазначити участь наших студентів у флешмобі «РАНОК у школі», організованому Студентською радою університету, а також волонтерство на  ІІІ Молодіжному фестивалі аматорського кіно «РАНОК».

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись