• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Студент факультету української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій Даниїл Агзамов: «Волонтерство — це спосіб наблизити перемогу»

Студент факультету української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій Даниїл Агзамов: «Волонтерство — це спосіб наблизити перемогу»

Моє волонтерство почалось після 24 лютого 2022 року. Я був розгублений і не знав, чим зайнятись, щоб пришвидшити нашу перемогу. За тиждень я знайшов можливість долучитись до плетіння маскувальних сіток, чим займався упродовж місяця.

У березні 2022 року мене запросили проводити заняття для дітей ВПО. Моїм основним завданням було навчити  спілкуватись українською мовою та інтегрувати їх у відносно мирні умови. Я використовував різні техніки взаємодії з дітьми: рухливі та настільні ігри, музичну терапію, комунікацію з ними через гру. Протягом літа тричі на тиждень мав можливість допомагати дітям, які потребують підтримки і допомоги у соціалізації в нашому місті. Деяких з них я зустрічаю й досі і бачу, що моя праця не була марною.

Після випуску зі школи я зрозумів для себе, що хочу дещо змінити вектор на допомогу військовим. Долучився до Благодійної організації «Благодійний фонд "Мачок"» і почав діяти. Взяв до рук гітару, збірку пісень і почав співати на головній вулиці Кропивницького. Найбільше мене приємно вражало те, що люди зацікавлені в цьому і готові допомагати армії. Тисяча за тисячею — і ми змогли викупити машину для військових. Це було нелегко, але дуже грів той факт, що з перших зібраних 178 гривень вдалось зібрати на цілий пікап.

Після вступу до університету, я зрозумів, що поєднати волонтерство і навчання буде непросто, але треба спробувати. Залучав студентів до наших ініціатив, бо одному важко тягнути збори, та якщо заручитись підтримкою активних студентів – все вдасться.

Цей досвід показав мені важливість волонтерського руху під час війни, бо я спробував себе і в роботі з ВПО, і з військовими. На літо заплановано багато, тож шукаю нові сили, щоб реалізувати це і наблизити перемогу. Раніше, до того як стати волонтером, я думав, що то якась закрита тусовка, на кшталт Притули, Стерненка, великих українських та міжнародних фондів. На щастя, це було помилкове судження, бо зараз кожен може долучитись до наближення перемоги роблячи те, що любиш.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись