ВИКОРИСТАННЯ КОМП’ЮТЕРНОЇ ПРОГРАМИ SOUNDCARD SCOPE У ПРОЦЕСІ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ФІЗИКИ ДО ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Андрій Андрєєв, Анатолій Кулинич

Запорізький національний університет (Запоріжжя)

Анотація. У статті розглядається проблема використання інформаційних засобів у навчально-пізнавальній та науково-дослідній діяльності студентів – майбутніх учителів фізики – в контексті їх підготовки до організації інноваційної діяльності учнів. Висвітлено навчальні можливості комп’ютерної програми Soundcard Scope, наведено приклади її застосування у демонстраційному експерименті з фізики та у ході постановки і розв’язування фізичних задач (зокрема, експериментальних задач, що передбачають автоматизацію фізичного експерименту, а також задач з дослідницьким та винахідницьким змістом, які можуть поставати навчальними проблемами для розгортання учнівської інноваційної діяльності). Зроблено висновок про ефективність даного програмного засобу у процесі підготовки майбутніх учителів фізики до організації інноваційної діяльності учнів.

Ключові слова: інноваційна діяльність учнів, інформаційні технології навчання фізики, комп’ютерна програма Soundcard Scope, майбутній учитель фізики, фізичні задачі.

Детальніше