ФОРМУВАННЯ SOFT SKILLS ЗДОБУВАЧІВ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ В УМОВАХ ТИМЧАСОВОГО ТЕРИТОРІАЛЬНОГО ПЕРЕМІЩЕННЯ

Дніпровська академія неперервної освіти

Клевцова Наталія Вікторівна

В обставинах тимчасового територіального переміщення, здобувачі професійної освіти безпосередньо стикнулись з необхідністю практичного виконання soft skills для реабілітації умов свого існування, життя та освіти. Кількість переміщених осіб, що навчаються, сягнула мільйонної позначки. Громадяни з різних куточків країни шукають нове житло або заклад навчання, роботу тощо. Практичної перевірки зазнали пройдені здобувачами курси «Тайм-менеджменту» та «Управління стресом», як в професійних обставинах, так і в умовах повсякдення, хоча кожен день був особливим і «Марафон новин» став новою реальністю.

В резюме пошуку роботи стало актуальним вказувати свої навички, тобто soft skills. У супровідному або мотиваційному листі при подачі свого резюме на вакантні робочі місця зручно представити свої навички soft skills у вигляді спеціальної вставки, яку застосовують польські, німецькі, французькі студенти [1], що дозволяє вказати роботодавцю профіль і особистість кандидата на робоче місце. Таке резюме має не тільки нову форму, а й новий зміст, що виявляє людські якості. Soft skills займають все більш вирішальне місце в процесі найму, кількість українських студентів, які перейняли європейський досвід, а саме: паралельно здобувають професійну освіту і працюють, невпинно зростає.

Опанування soft skills в теорії та на практиці є незаперечним активом для адаптації та розвитку на позиціях швидкого вдосконалення технологій виробництва [2]. Лідери розвинутих країн наголошують на важливості розміщення людей у центрі глобальної співпраці; будування багатосторонньої структури розвитку для всього Світу. Опитування всесвітнього форуму «World Economic Forum 2021» визначило список soft skills, які необхідно мати кандидату для вдалої співбесіди і можливого прийняття на роботу, що стало важливим в умовах територіального переміщення. Оприлюднений Всесвітнім Економічним Форумом список включає такі пункти:

  1. Розв'язування складних задач;

  2. Критичне мислення;

  3. Творчість;

  4. Управління командою;

  5. Координація;

  6. Емоційний інтелект;

  7. Судження та прийняття рішень;

  8. Турбота при обслуговуванні клієнтів;

  9. Перемовини;

  10. Когнітивна гнучкість [1].

Когнітивна гнучкість розуміється як здатність адаптуватися до свого співрозмовника, можливість зробити правильний вибір у мінливих умовах. Якою мірою розуміти, що вибір був правильним, про правильність вибору свідчать отримані наслідки. Отримання навичок додає досвіду, надає можливості розгляду себе як невід'ємної частини сучасного міждержавного механізму надання роботи, економічного розвитку і підтримання рівноваги в світі.

На Форумі в Давосі 2022 експерти говорять про інфляцію та деглобалізацію (глави МВФ, французького центрального банку та Carlyle Group). Франсуа Віллеруа де Гальо, губернатор центрального банку Франції: «Ми всі з першого дня знали, що ця війна була поганою економічною новиною – менше зростання та більше інфляції. І це ціна, яку ми разом погодилися заплатити, щоб захистити наші цінності, бути на боці України та демократії»

«We all know from day one that this war was bad economic news – less growth and more inflation. And this is a price we accepted together to pay to protect our values, to be at the side of Ukraine and democracy» [3].

СПИСОК ДЖЕРЕЛ

  1. Le top des soft skills à posséder en entreprise. URL: hellowork.com (дата звернення: 10.06.2022).

  2. How the Davos Agenda 2021 outlined a path for global cooperation. URL: weforum.org (дата звернення: 10.06.2022).

  3. Inflation? Stagnation? What's next for the global economy? URL: weforum.org (дата звернення: 10.06.2022).