• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Профком

Участь Профспілки працівників освіти і науки України в роботі круглого столу «Реорганізація закладів вищої освіти в рамках проголошеної Урядом реформи вищої школи»

8 лютого 2024 року заступники голови Профспілки працівників освіти і науки України Сергій Романюк та Ольга Чабанюк взяли участь у роботі круглого столу на тему: «Реорганізація закладів вищої освіти в рамках проголошеної Урядом реформи вищої школи».

Захід проводився у Львівському Будинку вчених за ініціативою Львівської обласної організації Профспілки. 

Зокрема учасники зазначили, що наміри української влади схвалювалися нашвидкуруч без широкого громадського обговорення в експертних колах і без залучення представників сторін соціального діалогу, впровадження реформ у вищій школі.

В ході зустрічі обговорили проєкти Законів України № 10399 «Про внесення змін до деяких законів України щодо фінансування здобуття вищої освіти та надання державної цільової підтримки її здобувачам» і № 9600 «Про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки наукової роботи в закладах вищої освіти».

У виступах про ці законопроєкти учасники засідання висловлювали стурбованість щодо непослідовності положень, введення яких на практиці не сприятиме досягненню запланованих цілей та завдань. Також було висловлено пересторогу, що це може призвести до втрати інтелектуального потенціалу і виїзд науковців за межі України, що своєю чергою поглибить дефіцит кваліфікованих кадрів на внутрішньому ринку праці.

Було вирішено продовжити обговорення щодо подальшої розробки конструктивних та ефективних вирішень для цього питання.

З протоколом круглого столу можна ознайомитись за посиланням

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись