• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Профком

Звітна профспілкова конференція

1 березня 2017 року відбулася звітна профспілкова конференція Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. З 620 осіб, які перебувають на обліку первинної профспілкової організації викладачів і співробітників вишу, на звітно-виборну конференцію делеговано 281 член профспілки. Зареєструвалося 232 делегати конференції.

Були обрані керівні органи конференції:

голова – М.І. Садовий;
секретаріат – І.М. Демешко, М.Я. Будник;
комісія з підготовки проекту рішення конференції – О.О. Горська, Т.М. Мілова;
лічильна комісія – Каленнікова Т. О., Гонтова С. П., Єжова О. В.

Були розглянуті такі питання порядку денного конференції:

1. Про роботу первинної профспілкової організації Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка у 2016 році.
2. Про затвердження кошторису первинної профспілкової організації Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка на 2017 рік.
3. Різне.

Звіт голови первинної профспілкової організації Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка Л.В. Пономаренко про роботу профкому за 2016 рік – Переглянути звіт

У ході обговорення виступив Садовий М. І., член профспілки, доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри ТМТПОПБЖ: про проведення медогляду. Він висловив подяку голові профкому Л. В. Пономаренко та головному лікареві санаторію-профілакторію О. Г. Виштикайлу за проведення медогляду. Наголосив, що університет багато років не мав можливості проводити загальні медогляди. Побажав, щоб кожного року профком ставив питання про турботу за здоров’я членів профспілки на перше місце.

Маловик В. А., член профспілки, голова профбюро адміністративно-допоміжного персоналу поставила запитання: коли буде проведено медогляд для допоміжного персоналу університету?

Пономаренко Л. В., голова профкому: медогляд для решти працівників буде проведено обов’язково. Графік проведення необхідно узгодити з поліклінікою. Потім буде складено графік проведення медогляду для членів профспілки.

Конференція прийняла постанову – Переглянути постанову.

Голосування: «за» – 232, «проти» – немає, «утримались» – немає.

2. СЛУХАЛИ: Доповідь Л.В. Пономаренко , голови первинної профспілкової організації Кіровоградського педагогічного університету ім. В. Винниченка, про затвердження кошторису первинної профспілкової організації на 2017 рік.

Пономаренко Л.В. наголосила, що необхідно затвердити кошторис первинної профспілкової організації на 2017 рік рішенням профспілкової конференції. Нові принципи формування кошторису записані у п. 3 Положення про роботу профспілки КДПУ ім. В. Винниченка. Відрахування до Обкому профспілки становлять 15 %. Необхідно затвердити такі відрахування рішенням профспілкової конференції.

Пропозиція: Відрахування до Обкому профспілки – 15 %. Залишається в профспілковій організації університету – 85 %.

Голосування: «за» – 231, «проти» – 1, «утримались» – немає.

Наголосила, що цифри досить умовні. Кошторису університету поки немає. Пропонується збільшити виділення коштів на матеріальну допомогу тому, що велика кількість людей потребує лікування. Також треба виділити більше коштів на навчання профактиву. Будемо збирати профоргів та розглядати нову Галузеву угоду та новий Статут.

Усього надходжень – 439 000 грн.
Відрахування до обкому профспілки – 65 850 грн. (15 %).
Перераховано профспілкових внесків профкому КДПУ – 373 150 грн.
Передбачаються витрати:
матеріальна допомога членам профспілки – 90 500 грн.
оздоровлення – 53 500 грн.
культурно-масові заходи – 92 500 грн.
спортивні заходи – 7 000 грн.
заробітна плата – 52 824 грн.
нарахування на заробітну плату – 13 137 грн.
навчання профактиву – 5 000 грн.
відрядження – 2 000 грн.
інші, у т. ч. % банку – 4 000 грн.
подарунки та дитячі вистави до Нового року – 38 000 грн.
Усього планується витрат – 358 461 грн.

Пропозиція: Проект взяти за основу. Затвердити кошторис первинної профспілкової організації Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка в цілому по таких показниках, як оголошено. Внести зміни відповідно до кошторису та змін надходжень до бюджету.

Голосування: «за» – 231, «проти» – 1, «утримались» – немає.

У різному слухали питання, що турбують членів профспілки.

Босонченко Т. М., зав. комп’ютерної лабораторії, профорг: Коли буде виплачена заробітна плата за лютий?

Разіна С. В., зам. головного бухгалтера: Міністерство не повернуло кошторис університету. Також немає паспорта бюджетної установи. Казначейство не видає кошти без нього. У такій ситуації й інші університети ІІІ – ІV рівня акредитації. У найближчі дні кошти будуть виплачені.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись