• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Профком

Спартакіада «Здоров’я» – 2017

З 22 лютого по 29 березня 2017 року у Кіровоградському державному педагогічному університеті імені В. Винниченка проходила традиційна Спартакіада «Здоров’я» серед професорсько-викладацького складу та співробітників вишу. У цьому році, на жаль, повноцінно у всіх змаганнях взяло участь лише три команди: об’єднана збірна факультету фізичного виховання, історії та права й фізико-математичного факультету. Представники мистецького факультету відзначились лише у плаванні, настільному тенісі та шашках, і то, не у повному складі. Інші факультети та підрозділи університету знову проігнорували Спартакіаду, що свідчить про відсутність їхньої мотивації до оздоровлення, неналежну роботу первинних профспілкових організацій цих факультетів та підрозділів до проведення спортивно-масової роботи серед викладачів та співробітників. Можливо необхідно внести корективи в саму організацію проведення Спартакіади «Здоров’я». Наприклад, проводити змагання лише з окремих видів спорту чи визначити конкретних відповідальних за певні види змагань, зокрема, кафедру фізичного виховання і оздоровчої фізичної культури, надати їм організаційні, фінансові та інші важелі впливу на деканати, голів профбюро підрозділів університету тощо. Доцільно було б надати певну кількість годин (як пропозиція, 10 годин за участь в одному виду змагань) до картки обліку виконання організаційної роботи викладача за рік. Варто також додавати певну кількість годин викладачам за відвідування спортивних гуртків, що функціонують на базі університету. Пропозиції щодо проведення нового формату Спартакіади «Здоров’я» просимо направляти до профкому університету, а також у спортивно-оздоровчу комісію профкому (голова О.В. Арапов, члени комісії: Л.П. Томак, А.Л. Бабенко, Р.Р. Абашев).

Усі ці заходи, на нашу думку, могли б трохи стимулювати викладачів та співробітників вишу до активізації спортивно-масової діяльності, залучення їх до заняття спортом не тільки під час проведення Спартакіади, а й стало нормою їхнього життя.

Цьогорічні спортивні змагання проходили за такими видами спорту: шахи, шашки, волейбол, футзал, баскетбол, дартс, плавання та настільний теніс. Переможцем закономірно стала об’єднана збірна факультету фізичного виховання (31 бал). Найбільш вагомим був їхній доробок в ігрових видах спорту – футзалу, волейболу, баскетболу, настільному тенісу. Доцільно було б представникам факультету фізичного виховання для вирівнювання команд учасників з цих видів спорту виступати поза конкурсом чи виставляти своїх представників серед команд інших факультетів, тим самим підвищувалась би інтрига і не такою була б різниця команд-учасників.

Друге місце у запеклій боротьбі здобула молода, наполеглива і дружня команда факультету історії та права (24 бали). Головним козирем істориків та правовиків було плавання та дартс. В ігрових видах спорту їм допомагали представники інших факультетів. Так, у баскетбол грали проректор з науково-педагогічної роботи доцент Є.О. Клоц та викладач кафедри германської філології О.С. Леонідов. А у грі з волейболу допомагав викладач кафедри фізичного виховання і оздоровчої фізичної культури О.М. Бур’яноватий. Таку практику формування спільних команд з окремих видів спорту слід було б поширити на інші факультети, які не можуть виставити власні повноцінні збірні. Ініціаторами формування таких спортивних об’єднаних збірних повинні стати декани факультетів, які своїм особистим прикладом приведуть колег до заняття спортом.

Третє місце зайняла сильна команда фізико-математичного факультету (21 бал). Найбільший їхній доробок традиційно був в інтелектуальних видах спорту – шахи та шашки. Відсутність міжфакультетських зв’язків завадило цій спортивній команді гідно виступити у Спартакіаді (вони не виставили представників у плаванні та баскетболі, що вплинуло на кінцевий результат).

Четверте місце зайняли учасники мистецького факультету (4 бали).

Розподіл місць між командами за видами змагань.

На жаль, не вдалося уникнути певних організаційних проблем у проведенні Спартакіади. Так, на прохання учасників були здійснені переноси дат та часу окремих видів змагань, що призводило до відносної неузгодженості та напруженості.

Разом з тим, Спартакіада «Здоров’я» досягла своєї мети. Значна кількість учасників спортивного свята оздоровилась, отримала багато позитивних емоцій. Від профспілкового комітету університету та голови спортивного клубу «Буревісник» О.В. Сукачова командам – учасникам Спартакіади були вручені нагороди, дипломи. Найактивніші члени своїх збірник від профкому отримали грошові премії. Так, у команді факультету фізичного виховання преміювали С.Г. Собка, у команді фізико-математичного факультету – В.В. Нарадового, у команді мистецького факультету – С.О. Сметану, у команді факультету історії та права – О.М. Марченка.

Профспілковий комітет КДПУ імені В. Винниченка висловлює подяку головам профбюро факультетів: фізико-математичного (С.І. Ганжелі), історії та права (О.М. Марченку), фізичного виховання (С.А. Челало), зав. кафедрою фізичного виховання і оздоровчої фізичної культури (С.Г. Собку), голові спортивного клубу «Буревісник» О.В. Сукачову, голові спортивно-оздоровчої комісії профкому університету О.В. Арапову та члену цієї комісії А.Л. Бабенко за плідну організаційну роботу щодо залучення викладачів і співробітників факультетів до оздоровлення, участі у змаганнях, що проводяться у вузі, веденні активного способу життя.  

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись