• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Інформація про студентську конференцію на мистецькому факультеті

16 грудня 2013 року на музичному відділенні мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка відбулася щорічна студентська науково-практична конференція. Тематика конференції цього року – «Романтизм у фортепіанній музиці».

Звернення до проблем виконання творів романтичного напрямку обумовлено тим, що для вчителя музичного мистецтва формування музично-стильових уявлень є важливим і необхідним не тільки в плані професійного становлення, але й як активний засіб формування почуттєвої сфери, духовного світу майбутніх фахівців.

У конференції прийняли участь студенти І-ІV курсів. Вони  виступили з доповідями і виконали фортепіанні твори.

Були прочитані доповіді:

У актовій залі мистецького факультету лунала чарівна музика. Студенти-піаністи виконували твори композиторів ХІХ століття, які визначили шляхи розвитку музичного мистецтва своєї епохи, що пройшла під знаком романтизму, – напрямку, в якому відбувалося самоототожнення музики з безперервним потоком ліричного висловлювання, із стихією природи і людського почуття. Також виконувалися твори сучасної музики, які відповідають головним рисам романтичного мистецтва і наслідують його дух.

Звучали фортепіанні твори Ф.Шуберта, Ф.Шопена, Р.Шумана, Ф.Мендельсона, Ф.Ліста, Е.Гріга, В.Каліннікова, Ю.Весняка, Ю.Щуровського, у виконанні студентів Т.Кондратенко, А.Волочай, О.Табак, Е.Мовсісян, О.Безпеки, В.Кобзовщук, А.Оргєєвої, Д.Болтян, В.Латій, К. Яровенко. Яскравим, емоційним втіленням художніх образів музичних творів відрізнялося виконання студентів А.Оргєєвої, Д.Болтяна, К.Яровенко.

Організацію і підготовку студентів до конференції здійснювали викладачі-піаністи кафедри музично-теоретичних та інструментальних дисциплін кандидати педагогічних наук, доценти Л.П. Гончаренко, Н.В. Свещинська, кандидати педагогічних наук, старші викладачі С.В. Грозан, О.М. Негребецька.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись