• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

«Вокальна кузня» втретє визначила своїх переможців!

Хоч грудень за календарем і є першим місяцем зими, але для студентів це завжди найгарячіша пора! Передноворічна метушня бадьорить, а неодмінне наближення Нового Року і (не забувайте!) сесії відкриває «друге дихання» навіть у тих студентів, які, здавалось би, вже зовсім вибились із сил. Кінець року – це пора підведення підсумків та відповідей на запитання. І головне запитання, яке уже третій рік поспіль задають собі більшість студентів нашого університету: «Хто цього року стане гідним титулу «Голос університету?»…

Три роки тому в КДПУ ім. В. Винниченка стартував цікавий та амбітний проект – конкурс «Вокальна кузня», автором ідеї та режисером якого став Володимир Живицький (зараз – культурний організатор масових заходів університету). Тож десятеро студентів, пройшовши попередній відбір та кастинг, змагалися за титул найталановитішого співака університету. Кожен хотів гідно представити себе та свій факультет, а також довести, що співати може кожен! Тому на сцену вийшли не лише студенти мистецького факультету, а й філологи, майбутні психологи та знавці іноземних мов… Учасники намагалися не лише продемонструвати свої вокальні здібності, а вкласти душу в пісню, наповнити її новим змістом. Безперечно, ніхто у залі не залишався байдужим після таких виступів.

Нагадаємо, що переможницею першої «Вокальної кузні» стала Тетяна Яковенко (мистецький факультет), а минулорічною переможницею  та «Голосом університету-2012» стала Мар’яна  Козонак (мистецький факультет).

І вже 17 грудня сцена КДПУ ім. В. Винниченка  знову запалала від світла прожекторів та сколихнулася від нереальної енергетики: прогримів фінал конкурсу «Вокальна кузняІІІ»! Учасники цьогорічного фіналу:

-  Максим Кисіль (мистецький факультет);

-  Діана Штейнберг (факультету інженерного програмування, КНТУ);

-  Ольга Алексєєнко  (факультет філології та журналістики):

-  Андрій Павленко (факультет іноземних мов);

-  Ярослава Гладик (мистецький факультет);

-  Наталія Сарандук (факультет іноземних мов);

-  Наталія Синенька (мистецький факультет);

-  Ксенія Чеканова (факультет іноземних мов);

-  Ірина Шудря (факультет іноземних мов);

-  Дарина Радченко ( факультет педагогіки та психології).

Програма конкурсу залишилася незмінною: учасники продемонстрували по дві пісні (українською та зарубіжною мовами), які, за бажанням виконавців, доповнювали хореографічними постановками, декораціями та спецефектами. Але найголовніше, чим «підкупали» зал учасники – це харизма, артистичність, манера виконання та неповторний голос. Цього року, до речі, конкурс розширив свої межі, оскільки одна із учасниць – Діана Штейнберг – представляла КНТУ. Із впевненістю можна сказати, що «Вокальна кузня» уже переросла університетський рівень, тепер це вже змагання міського рівня! Зал усіх приймав тепло, тому правду кажуть, що музика зближує людей. Ведучі конкурсу - Анна Гончарено та Ігор Марченко – не давали глядачам та учасникам навіть на хвилинку відволіктися від дійства на сцені, адже всі розуміли – відбувається історичний момент!

Людям, яким у цей вечір точно не позаздриш – члени журі конкурсу. В цьому році організатори запросили: проректора з наукової роботи, доктора педагогічних наук, професора Миколу Ілліча Садового, завідувача кафедри вокально-хорових дисциплін та методики музичного виховання, доктора педагогічних наук, професора Аллу Миколаївну Растригіну, декана факультету фізичного виховання, кандидата педагогічних наук, професора Анатолія Леонідовича Турчака, заступника завідувача кафедри історії України, кандидата історичних наук, доцента Олександра Васильовича Чорного, головою журі конкурсу вже традиційно був Заслужений артист України, доцент Сергій Петрович Дьомін.

Організатори висловлюють вдячність і тим, хто сприяв і підтримував проведення цього заходу. В першу чергу це ректорат КДПУ ім. В.Винниченка, профспілковий комітет студентів та молодіжний центр університету, а також цьогорічних партнерів: Комерційний Імексбанк, каток «Слайз» та Обласний інформаційно-ресурсний центр.

Танцювальні постановки продемонстрували народний ансамбль бального танцю «Конвалія» та зразковий хореографічний ансамбль «Вікторія», а також просто талановиті студенти-танцівники, які вирішили не залишатися осторонь і допомогти своїм однокурсникам у конкурсі. Окрім самих учасників, для глядачів виступили у дуеті переможниці попередніх років – Тетяна Яковенко та Мар’яна Козонак, минулорічний лауреат – Ігор Ілючек, студентка ІІ курсу мистецького факультету Дарина Радченко та студенти мистецького факультету Леонід Мельник і Богдан Іщенко.

Отже, після натхнених виступів та боротьби характерів, оголосили довгоочікуваний результат!

Вітаємо переможців конкурсу "Вокальна кузня ІІІ":

«Голос університету – 2013» - Максим КИСІЛЬ (студент мистецького факультету)

ІІ місце - Наталія СИНЕНЬКА (студентка мистецького факультету)

ІІІ місце - Ольга АЛЄКСЄЄНКО (студентка факультет філології та журналістики)

Спеціальну премію «Приз глядацьких симпатій» отримав Андрій Павленко (факультет іноземних мов). Усі учасники отримали дипломи фіналістів.

Глядачі залишися надзвичайно задоволеними виступами усіх учасників. Кожен голос був почутий,  кожна пісня – близька. Тож побажаємо фіналістам натхнення та сил нести свою творчість до глядачів так само пристрасно і наступного року!

Олекієнко Аліна

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись