• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Розпочався новий навчальний рік в «Університеті третього віку»

Розпочався новий навчальний рік в «Університеті третього віку»

22 вересня 2020 року на університетській площі відбулося урочисте святкування початку нового навчального року в «Університеті третього віку «Натхнення», що вже 4-ий рік працює на базі ЦДПУ.

«Університет третього віку» – це інноваційний громадський проєкт, що веде свій відлік у Кропивницькому з 2014 року і є практичною реалізацією світової концепції освіти впродовж усього життя.

Навчання відбувається за кількома напрямками: сучасна українська мова, іноземна мова, новітні інформаційні технології, історія і краєзнавство, географія та геоекологія, політологія і соціологія, хореографія і хоровий спів, образотворче мистецтво, психологія, культурологія, трудове навчання, скандинавська ходьба.

Заняття для більш ніж 600 студентів на волонтерських засадах проводять викладачі університету та студенти різних факультетів, що отримують неймовірний досвід роботи з людьми старшого покоління. Слухачі «Університету» – дуже вдячна аудиторія, мотивована і сумлінна. Вони активні, зацікавлені, відкриті для нових знань і вражень. «Університет» дає їм унікальні можливості для самореалізації та саморозвитку, розширює коло їхнього спілкування та соціальної взаємодії, озброює навичками, необхідними для повноцінного життя у сучасному інформаційному суспільстві.

Окрім відвідування занять при університеті, «натхненці» активно відвідують спортивні та мистецькі заходи, що їх організовує ЦДПУ. Вони є частими гостями на спектаклях університетського театру «Резонанс», студентських концертах і вернісажах.

«Університет третього віку», як і його студенти, активно розвивається – набирає нових слухачів, розширює навчальну програму, зміцнює матеріальну базу. Зокрема, у нинішньому році організація виграла конкурс у рамках Громадського бюджету і отримала комп’ютерну техніку, яку передав міський голова Андрій Райкович голові та ідейній натхненниці організації Фаїні Поздняковій на церемонії 22 вересня.

З початком нового навчального року студентів «Університету третього віку» привітали також ректор ЦДПУ ім. В.Винниченка професор Олег Семенюк, заступник начальника управління комунікації з громадськістю та інформаційної діяльності ОДА Ельза Лещенко, завідувач кафедри української мови ЦДПУ ім.В.Винниченка професор Світлана Ковтюх.
Не обійшлося без концертної програми – перед поважною аудиторією виступили народний артист України Сергій Дьомін, театр музики, пісні і танцю «Зоряни», ансамбль бального танцю «Конвалія» та студенти мистецького факультету ЦДПУ.

Фото: Єлизавета Єрещенко, з Фейсбуку Ф.Позднякової

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись