• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Фейки та маніпуляції, стережіться: на вас полюватимуть медіаревізори!

Фейки та маніпуляції, стережіться: на вас полюватимуть медіаревізори!

Агенція сталого розвитку «Хмарочос» та Центральноукраїнський державний педагогічний університет ім. В.Винниченка уклали угоду про партнерство у втіленні проєкту "МедіаРеВізія (Створення інтеграційної медіаосвітньої платформи для молоді ОТГ Кіровоградщини)".

Створення медіаосвітньої платформи на базі кафедри журналістики стало можливим завдяки проєкту "Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність", що виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольств США та Великої Британії, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією Української преси. ЦДПУ став одним із 10 вищих навчальних закладів, які було відібрано для участі.

Мета проєкту - підвищити медіаосвітні компетенції молоді об’єднаних територіальних громад Кіровоградської області та Кропивницького шляхом неформального навчання на медіаосвітній платформі та залучення до медіадослідницької діяльності, результатом якої буде підвищення рівня медіаграмотності та вміння поширювати медіакритичні інструменти у своїй громаді.

Проєкт покликаний сприяти у формуванні молодіжної спільноти медіасвідомої молоді, яка може поширювати у своїй громаді доступні і зрозумілі медіаосвітні інструменти, проводити навчання тощо.

На молодь чекають: захоплююче навчання в Молодіжній онлайн-академії “МедіаРевізія”», можливість стати тренерами з медіаграмотності та прокачати свою громаду, мережування з молоддю з громад України, які створюють медійні та медіаосвітні проєкти,  медіалайфхаки від практиків, Online Feel Fest: Фестиваль літератури, мистецтва та медіа.

Схоже, зима 2020-2021 буде медіаактивною та медіаграмотною!

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись