• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Гігієна важлива не тільки для здоров’я, а й для соціальних мереж

Гігієна важлива не тільки для здоров’я, а й для соціальних мереж

Учасники проєкту «МедіаРеВізія» 9 грудня почали прокачувати свої навички. На онлайн-конференції «Прості кроки до медіаграмотності» під керівництвом координаторки громадської організації «Прес-клуб реформ» Вікторії Талашкевич вони вчилися, як не потонути в інформаційній лавині 21-го сторіччя, не піддаватися на маніпуляції фейсбук-ботів та слідкувати за тим, що відбувається на сторінках у соціальних мережах.

«Я – медіа. Кожен і кожна з нас є посередником у передачі інформації. Тому важливо слідкувати за інформаційним полем навколо себе», – розповіла спікерка.

Інформація для учасників онлайн-академії була представлена у трьох блоках: «Я – медіа: Людина як носій інформації», «Медіаграмотність: Основи» та «Медіа-гігієна у соціальних мережах».

Вікторія Талашкевич за дві години розповіла про те, як важливо слідкувати за тим, у які групи у Фейсбуці вас додають. Що не варто додаватися у групу просто так, тому що це засмічує інформаційний простір. Важливо робити «чистку» у соціальних мережах: видаляти непотрібні групи та друзів, які не користуються або закривають свої профілі.

Пані Вікторія наголосила на 5 кроках до медіа грамотності:

  • фактчекінг (перевіряти інформацію – важливо);

  • верифікація (треба запитати себе «Хто отримає користь, якщо я перепостю цю новину?»);

  • ігнорування ботів;

  • уникання мови ворожнечі та пильнування алгоритмів Фейсбуку (можна навчитися їх використовувати на свою користь)

  • гігієнічність інформаційного простору.

Критичне мислення – запорука медіаграмотності. Сумніватися та аналізувати отриману інформацію – правильно:

«Ми повинні вміти ухвалювати обмірковані та незалежні рішення, усвідомлено сприймати будь-яку інформацію та якісно і оперативно поширювати актуальні новини. А також, не треба сприймати на віру все те, що пишуть у соціальних мережах, шукайте докази, що підтверджують або спростовують отриману інформацію», – розповіла координаторка «Прес-клубу реформ».

Допис за матеріалами першої зустрічі в онлайн-академії "МедіРеВізія" підготувала студентка факультету філології та журналістики Поліна Грім.

Повний відеозапис заходу можна переглянути тут: https://www.youtube.com/watch?v=Lv_hTZ4hvFk...

#МедіаРеВізія

#Вивчайтарозрізняй

#МиМедіаграмотні

#кафедра_журналістики

#ЦДПУ

#CUSPU

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись