• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Привітання з Міжнародним жіночим днем від в.о.ректора університету

Привітання з Міжнародним жіночим днем від в.о.ректора університету

У Міжнародний жіночий день як ніколи доречно згадати той факт, що сто років тому наш університет починався з жіночої гімназії – у 20-их роках минулого століття у будівлі старого корпусу діяли педагогічні курси, що готували виховательок для початкових шкіл, – своєрідний символ жіночої емансипації зразка ХІХ-го століття.

Закладені кілька поколінь тому освітні традиції і досі живуть у цих стінах. З тих далеких часів багато що змінилося. Нині нікого не дивують студенти, що навчаються на вихователів дитячих садочків. Так само, як студентки на математичних спеціальностях, у магістратурі з політології чи міжнародних відносин. У сучасному світі і дівчата, і хлопці, що вступають до нашого університету, самі створюють своє сьогодення та будують своє майбутнє. Ми вболіваємо за кожного і кожну з них та робимо все, щоб вони стали справжніми професіоналами, успішними у своїй справі висококваліфікованими фахівцями і фахівчинями. Ми віримо, що вища освіта важлива. І що університет є однією з найнеобхідніших ланок, що забезпечують рівність у доступі до прав та свобод, самореалізації та успішного майбутнього.

Вітаємо вас, наші неймовірні й талановиті жінки і дівчата: студентки і викладачки, аспірантки і докторантки, кандидатки і докторки, методистки і лаборантки, асистентки і доцентки. А ще бухгалтерки, бібліотекарки, редакторки, адміністраторки і працівниці господарських служб університету.

Ваші цілеспрямованість, рішучість та високий професіоналізм щодня рухають науку та освіту вперед і вгору – до нових горизонтів і вершин.

З повагою і вдячністю –  в.о.ректора університету Олег Семенюк

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись