• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Перемоги факультету іноземних мов

Студентки 3 курсу факультету іноземних мов Олександра Сальнікова та Кароліна Саламашенко стали призерками Всеукраїнського конкурсу поезій та художнього перекладу “Alter Ego”, який проводив Сумський державний університет. Олександра посіла почесне 3-тє місце у номінації «Вірш українською мовою». Кароліна  – 3-тє місце у номінації «Вірш англійською мовою».

Оголошення результатів конкурсу відбулося 12 березня 2021 року на платформі Zoom. На церемонії нагородження дівчата читали свої твори, тож усі учасники змогли зануритись у глибину поетичного слова, так майстерно обробленого нашими прекрасними філологинями. 

Поезія Кароліни Саламашенко – про весну, про жінку та, як і всі її вірші, про кохання. «Вірші для мене це спосіб комунікації: коли ти відкриваєш душу, дістаєш звідти найголовніші слова і намагаєшся зв’язати їх в одне ціле (і добре, коли входить ще й у риму)» –  каже Кароліна.

Для Олександри Сальнікової написання віршів – це справжня віддушина. За її зізнанням, це заняття приносить їй неабияке задоволення. А ще це спосіб висловити те, що турбує. Часом за допомогою рими, порівнянь та метафор вдається сказати більше, ніж простими словами.

«Я ніколи не писала на загал і взагалі мало висвітлювала своє хобі. Але цього разу мені чомусь захотілося поділитися власними відчуттями та думками. Вірш був написаний незадовго до оголошення конкурсу "Alter Ego". Мені дуже приємно було дізнатися, що він відгукнувся у серцях журі. Чиясь поезія - це завжди незнайома глибина і мало хто готовий і охочий справді  відчути та зануритися у неї» - говорить Олександра.

Поезія - це прекрасно. Поезія - це мистецтво вибору та поєднання слів, що викликають почуття та передають емоції. У поезії людина вирушає високо у політ – думок, почуттів, мрій, страждань. Через рими, звуки та образи Олександрі та Кароліні таки вдалося достукатися і зворушити читачів з різних куточків України. Вітаємо наших дівчат та бажаємо нових перемог!

Заступниця декана з навчально-виховної роботи
факультету іноземних мов
доцентка Іваненко Надія Вікторівна

Інформацію надано факультетом іноземних мов
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись