• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
На фізико-математичному факультеті відбувся конкурс «Палітра талантів 2021»

На фізико-математичному факультеті відбувся конкурс «Палітра талантів 2021»

Щороку на фізико-математичному факультеті в межах «Тижня факультету» проходить конкурс «Палітра моди», заснований у квітні 1997 року для ознайомлення зі специфікою спеціальності «Трудове навчання» професором О.В.Єжовою.

Показ моделей одягу – «Палітра моди» вперше відбувся 25 років тому.

За цей час захід набув популярності й уже давно зі звичайного звітного показу студентських здобутків спеціальності «Трудове навчання та технології» перетворився у справжнє шоу, в якому беруть участь не тільки студенти, але й школярі закладів загальної середньої освіти міста й області, а також вокальні, інструментальні та хореографічні колективи, які часто виступають у костюмах, створених співробітниками й студентами кафедри.

Компетентне журі визначає переможців конкурсу, які отримують дипломи та подарунки та представляють свої здобутки у інших престижних заходах: Всеукраїнському конкурсі дизайнерів «Печерські каштани», Fashion Show «Мода без кордонів» та інших.

На жаль, цього року карантинні обмеження не дозволили проведення конкурсу у звичайному форматі. Тому колектив кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності вирішив розширити межі конкурсу. З'явився новий онлайн-формат – «Палітра талантів 2021», де студенти й учні шкіл мали змогу представити свої ідеї не лише зі створення одягу, а й інших конкурсних напрямів: виробів декоративно-прикладного мистецтва, інтер'єрного призначення, хенд-мейду, кулінарних виробів тощо.

Метою конкурсу є розвиток творчих здібностей, взаємообмін та взаємозбагачення культурними та національними традиціями, а також заохочення талановитої молоді до створення нових креативних моделей у сфері дизайну, художнього моделювання, конструювання та технології виготовлення одягу й аксесуарів, виробів декоративно-прикладного мистецтва.

Залучення учнів шкіл до конкурсу має профорієнтаційний характер, оскільки школярі мають змогу потрапити в університетське середовище, познайомитися з діяльністю факультету та кафедри.

Загалом у конкурсі, що тривав упродовж місяця, було представлено більше ста робіт учнів та студентів, опублікованих у соцмережах з хештегом #палітраталантів2021цдпу.

9 червня 2021 року були підведені підсумки конкурсу. Проректор з наукової роботи професор С.П. Михида,  декан факультету професор Р.Я. Ріжняк та завідувач кафедри професор М.І. Садовий відзначили переможців конкурсу грамотами та вручили пам’ятні подарунки.

Переможцями конкурсу в категорії «студенти ЗВО» стали студенти фізико-математичного факультету: Єлизавета Берегуленко, Олександр Мельник, Валерія Швайка, Олександра Парфьонова, Лариса Литвин, Марина Левінкова.

Переможцями конкурсу в учнівській категорії стали: Анастасія Золотухіна та Каріна Андріященко, учениці 11-го класу НВО №20 м. Кропивницький (керівник Олена Горобець); Вікторія Шевченко, учениця 9-Б класу НВК №2, м. Знам'янка (керівник Антоніна Проша); Маргарита Дем'яненко, учениця КЗ "Ліцей "Науковий", м. Кропивницький.

Вітаємо переможців та учасників конкурсу, бажаємо нових успіхів та творчого натхнення!

Ознайомитися з роботами конкурсантів можна у соцмережах Інстаграм та Фейсбук за хештегом #палітраталантів2021цдпу.

Більше про конкурс читайте на сайті факультету.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись