• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Пам’ятаємо, сумуємо…

Пам’ятаємо, сумуємо…

Сьогодні передчасно і несподівано відійшов у засвіти декан факультету філології та журналістики нашого університету Білих Олександр Петрович – доктор філологічних наук, знаний історик мови, глибокий дослідник особливостей церковнослов'янської мови української редакції, неперевершений знавець тексту «Пересопницького євангелія», словникотворець, Філолог, що дотримувався принципу: у науці треба поспішати повільно, щоб не було соромно.

Він мав Слово не тільки за об'єкт свого дослідження, хоч його словник-покажчик україномовних творів Євгена Гребінки дотепер є перлиною серед видань такого типу, а й за найтонший різець, яким можна вирізьбити особистість майбутнього учителя: мова його лекцій зі Вступу до мовознавства та історії української літературної мови (складних лінгвістичних курсів) вражала образністю, афористичністю, що сподвигло студентів укласти словничок крилатих висловів Олександра Петровича.

Майже тридцять років життя віддано нашому вишу, тисячі студентів пішли у світ, окрилені глибокими знаннями, які Олександр Петрович здобув в Одеському національному університеті, а потім постійно примножував уже тут, на кафедрі української мови. За цей час він захистив кандидатську і докторську дисертації, написав десятки статей, уклав словник, видав глибоку монографію, зростив прекрасних дітей...

Ректорат, колектив Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка висловлює глибоке співчуття родині, друзям і близьким блискучого фахівця, мудрого керівника – Олександра Петровича Білиха.

Пам'ять про цю світлу, добру, порядну людину довіку житиме в серцях викладачів, студентів, випускників університету…

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись