• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Вітаємо з Днем захисників і захисниць України!

Сьогодні, 14 жовтня, українці відзначають День козацтва та свято Покрови Пречистої Богородиці, споконвічної заступниці та покровительки нашого народу.

У 2014 році цей день набув ще одного значення і за вісім років став одним із найважливіших державних свят на честь наших нескорених воїнів — героїв та героїнь, які боронять рідну землю, відстоюють незалежність та територіальну цілісність України.

У всі часи, за всю свою столітню історію, Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка ніколи не лишався осторонь захисту і розбудови нашої держави — і у буремні роки УНР, і на фронтах Другої світової війни, і в українсько-російській війні. Ми маємо за честь підтримувати дружні зв’язки з легендарним Третім окремим полком спеціального призначення, забезпечувати пільгове навчання для ветеранів та їхніх дітей, брати участь у волонтерських проєктах та акціях на допомогу армії. Серед викладачів, студентів та випускників університету — чимало учасників бойових дій. Ми безмежно пишаємося ними та пам’ятаємо усіх, хто поклав своє життя за Україну.

Сьогодні ми з гордістю та щемом згадуємо кожного з тих, кому завдячуємо своїм життям та спокоєм у домівках.

Слава Україні! Слава Героям! Слава захисникам і захисницям України!

14okt

З повагою — ректор університету, професор Євген Соболь

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись