• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Перемагаємо разом!

Перемагаємо разом!

Шановні колеги!

Два місяці тому життя нашої великої університетської родини змінилося, як і життя всієї країни. З перших днів повномасштабного вторгнення наш університет доєднався до волонтерського руху. Ми активно допомагаємо армії, а також звичайним українцям, які постраждали від російської агресії. За цей час ми зрозуміли, що найцінніші у світі речі –  це єдність і взаємодопомога.

Саме завдяки єдності країна вистояла у найтяжчі дні. Ми з вами точно стали міцнішими – і як ніколи впевнені у нашій перемозі.

І тому нині маємо вдатися до важливих рішень, які допоможуть рідному університету разом з усією країною вистояти і зберегти колектив.

Саме тому 28 квітня 2022 року вчена рада ЦДПУ ім. В. Винниченка (яка є колегіальним органом управління) ухвалила рішення про оптимізацію внутрішньо-організаційної структури факультетів. Його підтримали 94,3 % членів ради. Воно виважене й обґрунтоване як з управлінського погляду, так і з економічного.

Це рішення передбачає об’єднання деяких кафедр: тепер їх буде 17 (замість 22).

Що це означатиме для наших колег і студентів? Поміркуймо разом.

1. ДЛЯ КОЛЕГ. Увесь науково-педагогічний склад буде збережено! Жоден викладач НЕ буде звільнений! Кожна кафедра тепер буде випусковою, збагатиться потужними фахівцями з інших кафедр, що тільки посилить її ефективну освітню, методичну та наукову діяльність.

2. ДЛЯ СТУДЕНТІВ. Здобувачі освіти продовжать навчатися у своїх групах, на своїх факультетах за тими ж освітніми програмами, які обрали під час вступу. Їхні куратори й викладачі залишаються з ними. Усі освітні компоненти будуть збережені й забезпечать максимально успішне навчання й здобуття фаху. А для майбутніх студентів буде запропоновано нові цікаві пропозиції сучасних і престижних спеціальностей.

3. + ВАЖЛИВІ ФІНАНСОВІ ЗАОЩАДЖЕННЯ. Таке об’єднання кафедр допоможе суттєво заощадити кошти! Це дозволить університету стійко пройти непростий шлях, який випав на долю нашої держави. І ми пройдемо його гідно – завдяки взаєморозумінню й взаємопідтримці. Без чвар. У єдності! Як це робить нині вся Україна.

Ми розуміємо, що хтось може бути розчарований, бо зміниться його статус. Але ці два місяці показали, що зовсім не статуси рятують у темні часи, а звичайна людяність і відповідальність. І наша університетська родина в ці місяці її максимально проявила.

Тож коли з усією країною ми повернемося до мирного життя, то прикладемо всі зусилля до зростання і зміцнення нашого університету. У нас все попереду!

З повагою – ректорат, декани факультетів, керівники підрозділів.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись