• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
В ЦДПУ  пройшов перший етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

В ЦДПУ пройшов перший етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

Українська мова – найсильніший у світі боєць! Яких би ударів їй не завдавали, вона не тільки вміло дає відсіч і зберігає свою силу, а й постійно лякає ворогів.

Одним із перших завдань проросійської влади Януковича було знищення нашої мови. І це почали робити з того, що скасували підтримку Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Роки минули - конкурс повернув державну підтримку і нині збирає тисячі учнів та студентів, а проросійську владу вигнав народ.

Нині вся Україна бореться проти російської агресії. Мине трохи часу – і ми так само проженемо ворога із рідної землі! А наші найбільші цінності – мова, культура, національна пам’ять – завжди залишатимуться міцними цеглинами української незалежности. 

15 листопада 2022 року студенти Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка продовжили 20-річну традицію і взяли участь у І етапі конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Студентські есеї про цінність української мови в умовах російської агресії сповнені щемливих роздумів. Хтось ділився усвідомленням цінності мови після 24 лютого, хтось висловлював розпач – чому це усвідомлення дається такої важкою ціною. Однак усі сходилися на тому, що мова – один із найбільших символів єднання українців!

Результати І етапу конкурсу будуть оголошені наступного тижня.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись