• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Доктор педагогічних наук ЦДУ звяла участь у Міжнародній конференції «Освіта через мистецтво заради миру

Доктор педагогічних наук ЦДУ звяла участь у Міжнародній конференції «Освіта через мистецтво заради миру

25-28 вересня 2023 року у межах міжнародної співпраці під патронатом Поморського університету (Слупськ, Польща) в м. Устці відбулась Міжнародна конференція «Освіта через мистецтво заради миру». У конференції взяли участь науковці, викладачі вищих навчальних закладів з Італії, Норвегії, Німеччини, Англії, США, Литви, Польщі, України.

Центральноукраїнський державний університет імені Володимира Винниченка представляла доктор педагогічних наук, професор кафедри мистецької освіти  Стратан-Артишкова Тетяна Борисівна.

Організаторами конференції виступили Інститут педагогіки, Кафедрa музичного мистецтва Поморського університету, відділення Польського педагогічного товариства в Слупську, Секція педагогіки мистецтва, Секція педагогіки культури та міжкультурної освіти Комітету педагогічних наук Польської академії наук за програмою МОН «Відмінна наука».

Тематичні напрямки конференції:

  • Війна, мир та інтеркультуралізм у мистецтві: педагогічні наслідки
  • Синергія освіти через мистецтво та освіти для миру – історичні джерела, пізнавальні теоретичні основи, дослідження та дослідження, актуальні потреби, перспективні виклики.
  • Художня педагогіка як нова дисципліна педагогічних наук перед обличчям глобальних, екологічних, геополітичних, цивілізаційних, соціальних, культурно-освітніх викликів ХХІ століття у створенні та зміцненні мирного співіснування.
  • Арт-терапія перед лицем екзистенційної кризи, кризи здоров’я, психіки, ідентичності, життя, соціальної та гуманітарної кризи людей у ХХІ столітті у створенні та зміцненні інклюзивного середовища.
  • Артивізм як пацифістська громадська педагогіка.
  • Артифікація – пошук повсякденної краси як опозиція насиллю.

Доповіді вчених були присвячені актуальним питанням сучасної мистецької педагогіки, ролі та значенню мистецтва у вирішенні культурно-освітніх викликів в контексті війни в Україні.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись