• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Відбулися перші лекції професора Осборна з курсу «Мистецтво та комунікації»

Відбулися перші лекції професора Осборна з курсу «Мистецтво та комунікації»

На кафедрі мистецької освіти ЦДУ ім. Винниченка, відповідно укладеної у 2022/23 н.р. угоди - меморандуму про співпрацю між ЦДУ ім. В. Винниченка та ГО «Арт ДОТ», розпочато реалізацію запланованої на поточний навчальний рік активної фази широкомасштабного проекту із зарубіжними партнерами з Великої Британії (Единбургський ун-т, Шотландія; Лондонський Королівський коледж, Англія) щодо імплементації в університети України досвіду підтримки ментального здоров’я українців.

Системну роботу зі студентами, котра триватиме протягом навчального року, відкрив професор Найджел Осборн, розробленим спеціально для студентів нашого університету курсом «Мистецтво та комунікації». Лекції для студентів та тренінги зі студентами і школярами, що відбуватимуться щомісяця, є першим етапом  міжнародного проекту, спрямованого на підготовку майбутніх фахівців мистецького профілю до набуття арт-комунікативних компетенцій із подолання травм війни через мистецтво. Наш університет став експериментальним майданчиком для запровадження проєкту в ЗВО України.

До проведених професором Н. Осборном протягом двох днів лекцій долучилися більш 50-ти наших студентів та викладачів кафедр мистецької освіти, психології та соціальної роботи, студенти, докторанти, викладачі з університетів Львова, Івано-Франківська, Кривого Рогу, Вінниці та ін. Присутні зацікавлено слухали лекції Н. Осборна, а тренінги, де професор на ходу імпровізував із вихованцями ДЮЦ та школярами музичної школи №2, вразили не тільки самих дітей і студентів, а й викладачів і батьків.

Синхронний переклад змісту роботи професора Осборна забезпечувала ст. викладач Ю. Верещак та магістрантки кафедри перекладу, прикладної та загальної лінгвістики під керівництвом доц. Б. Стасюка.

Організатор проєкту
професор Алла РАСТРИГІНА

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись