• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Чергова перемога студентів мистецького факультету

XIII Міжнародний фестиваль-конкурс «Слов’янський вінець», який проходив з 20 по 31 серпня 2014 року в республіці Болгарія (м. Кранево) в черговий раз приніс перемогу студентам мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

У конкурсі брали участь понад 500  виконавців у різноманітних  жанрах різних вікових категорій.  Своє мистецтво і національну культуру презентували представники багатьох країн світу: України, Молдови, Росії, Грузії, Білорусь, Болгарії, Данії, Польщї.

Компетентне журі конкурсу, до складу якого входили заслужені діячі культури, з-поміж яких варто відзначити голову журі, нашу землячку  Інгу Селіну (Макоду) – керівника Зразкового дитячого хору «Соловушка» з Одеси та  директора студії балету Алли Духової «Тодес» Андріса Капішіша,  завжди відзначали високий рівень  підготовки  конкурсантів. Свою майстерність презентував оркестр народних інструментів «Степові зорі», керівником якого є аспірант, викладач кафедри музично-теоретичних та інструментальних дисциплін мистецького факультету Зоя Михайлівна Стукаленко, який отримав диплом І ступеню. У виконанні колективу прозвучав відомий твір венгерського композитора  з українським корінням Едвіна Мартона «Фантазія на тему Пучіні «Тоска» («Скрипка і море»). Публіку і журі особливо вразило виконання сучасної музики оркестром народних інструментів, що супроводжувалося на конкурсі бурхливими оваціями. Також диплом І ступеню отримала студентка ІV курсу Олександра Сербул (викладач — кандидат педагогічних наук, доцент Н.В. Свещинська), яка виконала твір   М. Сильванського «Метелица». Студенти Віталій Присяжний та Тетяна Кондратенко стали дипломантами конкурсу.  Вокальний дует Христини Томко та Тетяни Кондратенко (клас старшого викладача Л.В. Гайдай), у виконанні якого прозвучав відомий твір В. Івасюка «Пісня буде поміж нас», не залишив байдужими публіку та журі і отримав диплом ІІІ ступеню. Експериментальним був виступ студентки ІІ курсу Ксенії Ноговіциної у номінації «театральне мистецтво». Конкурсантка виконала твір відомого латиського поета Іманта Зієдоніса «Говорю вам, пойте!», що отримав високу винагороду – диплом ІІ ступеню.

Тож, фахівці зазначили, що рівень підготовки Кіровоградського колективу та солістів має високий показник,  що сприяє збереженню, розвитку і пропаганді музичної культури та залученню широких верств населення до надбань світової музичної спадщини. Доказом цього стала подяка від консульства України в Болгарії, а також лист подяки за внесок у розвиток дитячо-юнацької творчості та зміцнення міжнародних культурних відносин між Україною та Болгарією.           
Приємним сюрпризом для нашого колективу стало запрошення на участь у Міжнародному фестивалі-конкурсі до Грузії та Польщі. 

Інформація надана мистецьким факультетом.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись