• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

СТИПЕНДІАТИ ФОНДУ ГАННСА ЗАЙДЕЛЯ (НІМЕЧЧИНА) ЇДУТЬ НА НАВЧАННЯ ТА СТАЖУВАННЯ ДО НІМЕЦЬКИХ УНІВЕРСИТЕТІВ

Завдяки ось уже майже 10-річній співпраці деканату факультету іноземних мов з фондом Ганнса Зайделя (Німеччина) магістранти спеціальності «Переклад» факультету іноземних мов Бутько Яна та Вишневецька Катерина відповідно до програми академічної мобільності студентів отримали стипендії на двомісячне навчання. Разом з ними тримісячне наукове стажування здобула й завідувач кафедри практики германських мов доцент І.В. Пянковська.

Керівник відділу фонду з підтримки молодих вчених професор Ганс-Петер Нідермаєр відвідав наш університет у 2008 році та виступив на пленарному засіданні конференції "Мови і світ: дослідження та викладання", а також перед студентами факультету. Відтоді співпраця з фондом не припинялася, і в німецьких університетах стажування пройшли чотири викладачі та дев’ять студентів факультету іноземних мов.

Магістрантка Яна Бутько  навчатиметься в одному з провідних університетів Німеччини - в університеті імені Йоганнеса Гутенберга міста Гермерсхайму/Майнца. Її науковим керівником буде відомий фахівець з перекладознавства професор, доктор Сабіна Маттер-Сайбель, почесний доктор нашого університету, яка в 2010 та 2014 роках читала лекції нашим студентам та виступала з науковими доповідями на пленарних засіданнях конференції «Мови і світ: дослідження та викладання».

Магістрантка Катерина Вишневецька, випускниця напряму підготовки «Прикладна лінгвістика», два місяці навчатиметься на факультеті перекладу та міжмовної комунікації провідного в Німеччині Технічного університету міста Кельн, де її науковим консультантом буде всесвітньовідомий у галузі термінознавства професор, доктор Клаус-Дірк Шмітц. Професор Шмітц у 2016 році взяв участь у роботі конференції «Мови і світ: дослідження та викладання», виступив на пленарному засіданні та прочитав цікаві лекції з термінознавства й прикладної лінгвістики для студентів і викладачів факультету.

Доцент І.В. Пянковська у 2016/17 н.р. стажуватиметься в Гумбольдт-Центрі університету міста Ульм з теми "Варіанти німецької мови в німецькомовному ареалі", де її науковим консультантом буде професор, доктор Ренате Бройнінген.

Між Ульмським університетом та КДПУ ім. В. Винниченка було укладено договір про співпрацю. Наразі декан факультету професор О.М. Білоус працює над спільним науковим проектом «Вплив слов’янських запозичень в баварському діалекті на баварські географічні назви», керівником якого є провідний в Європі професор, доктор Ріхард–Йозеф Бруннер, почесний професор КДПУ. 

Інформацію надано Ректоратом

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись