• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Скелі Південного Бугу по-чемпіонські підкорилися «Мандрам»

Напередодні Всесвітнього дня туризму поблизу міста Южноукраїнська Миколаївської області відбувся Всеукраїнський фестиваль «Відпочивай активно», в програмі якого  відбулися  42-і змагання зі спортивного гірського туризму «Пам'яті товариша». Змагання відбулися на скелях біля славетної Буго-Гардівської паланки колишньої Запорізької Січі.

В змаганнях взяло участь  чотирнадцять команд, серед них  чотири представляли Кіровоградщину. Дистанція змагань складалася з таких етапів: «Скельна дистанція» та «Гірські перешкоди з виносним етапом «Водні перешкоди».

Три команди представляли туристичний клуб «Мандри» Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка та ще одну команду представляли випускники клубу. Після минулорічного другого місця першій команді КДПУ у рівній запеклій боротьбі вдалося вибороти І місце, випередивши господарів лише на один бал. Команда-переможець – це сплав досвіду і молодості: поруч з магістрантом, студентом 7-го курсу ПГФ Іваном Горецьким боролися В'ячеслав Скорохід з ІІ курсу ФФВ (капітан команди) та першокурсники-географи Максим Троцький та Вікторія Александрова. В інших командах виступали Ходаковська Ірина (ПГФ, 5-й курс), Німеровський Максим, Кондратенко Роман, Назаренко Данило, Пальчиков Віктор, Сопільняк Анатолій, Рощик Тетяна, Гончаренко Інна, Сухенко Олександра (всі ПГФ, 2-й курс). Команди до змагань готував тренер, доцент кафедри географії та геоекології, голова турклубу «Мандри» Колотуха О.В.

Учасники отримали  безліч вражень, особливо  після проходження етапу «Водні перешкоди», де їм довелося протистояти проти сили течії Південного Бугу. Але і тут вони впоралися. 

Південний Буг захопив нас в свій «полон». Його сила та краса полонила серця туристів. Всі залишилися задоволені і з нетерпінням чекатимуть наступного року.

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись