• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Відзначення 95-річниці від дня народження В. О. Сухомлинського

Вже вкотре на факультеті педагогіки та психології відзначається річниця з дня народження видатного українського педагога Василя Сухомлинського. В. О. Сухомлинський увійшов в історію української педагогіки як педагог-гуманіст, творець педагогічної системи, в центрі якої перебуває дитина як унікальна особистість. Видатний педагог вбачав мету виховання у розвитку творчих сил і здібностей особистості в умовах колективу й на основі етико-естетичних цінностей, інтересів і потреб, спрямованих на творчу працю і саморозвиток. З позицій гуманізму, загальнолюдських цінностей, витоки яких лежать в українській духовності, її моральних імперативах та культурах, педагог розглянув виховання особистості як пізнання, духовність, працю.

Цієї визначної події студенти не могли оминути. Залучаючи свої акторські здібності, вміння триматися на публіці, сміливість та наполегливість, студенти інсценізували казки видатного педагога. У концерті брали участь не лише першокурсники, але й студенти другого курсу.

Глядачі мали змогу побачити та розгледіти велику мудрість, справжню філософію педагогічного знання у творах Василя Сухомлинського. Були представлені такі казки: «Добре слово», «Важко бути людиною», «Горбатенька дівчинка», «Ледача подушка» та інші. Студенти не лише представляли безпосередньо зміст казок, але й співали, додавали власні ідеї до казок – читання вірша про справжню дружбу є доказом творчої винахідливості.

Всі студенти виявились дуже талановитими, здібними, творчо підійшли до заходу. Члени журі відзначили кожну групу. Перше місце зайняла 18 група з казкою «Легенда про золоте зернятко істини». Друге місце розділили 15 та 11 групи. Третє місце зайняли 22, 14, 12 групи. Студенти не просто представили цей твір, а й осучаснили його. Однак, ми можемо бачити, що зміст все одно залишається одним – треба ставити перед собою ціль і впевнено йти до неї.

Вітаємо переможців! Нехай любов до педагогіки живе у ваших серцях!

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись