• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Виставка дипломних робіт випускників художньо-графічного відділення

В межах мистецького руху "Alla prima" та з нагоди Дня художника 7 жовтня 2016 року у виставковій залі відділу мистецтв ОУНБ ім. Д. Чижевського розпочала свою роботу виставка дипломних робіт випускників художньо-графічного відділення мистецького факультету 2016 року "Відкриття".

Бакалаври та спеціалісти відкрили для глядачів свої творчі надбання в різних техніках та жанрах образотворчого мистецтва. Пейзажами рідного краю у майстерному виконанні Геращенка Богдана, Казнадей Тетяни, Гриджук Наталії, Білоус Анастасії можна милуватися безкінечно. Роботи Підопригорової Анастасії та Бурдієнко Олександри змушують поринути у чарівний світ моря та гір. Колоритні натюрморти представили Мажара Анна та Бакуменко Вікторія. Мереживо графіки, виконаної Дмітрієвою Іванною, в повній мірі передає образ Аліси з країни Чудес. До анімалістичного жанру, портрету чотирилапих друзів, звернулась Заїць Марія. Разом з Тетяною Чабан слід зазирнути у "Вікно", що представляє техніку витинання. Як досвідчена писанкарка відкрила себе Петречук Олена. Її писанки магічно притягують до себе кольором, чистотою, символами. До створення робіт "Писанковий калейдоскоп" у техніці "гарячий батик" Попову Валерію надихнула орнаментика писанок. Голоднюк Анастасія звернулася до традиційного вишивального мистецтва українців та представила на розсуд глядачів власне бачення сучасної вишивки. Теплом випаленої глини притягують до себе роботи Виштикайло Аліни та Мкртчян Рімми. Багато спогадів у глядачів викликає реконструкція весільних вінків Кіровоградщини, матеріал для яких зібрала Кулакова Марія. На виставці експонована серія листівок "Архітектурні деталі у художніх стилях", авторкою якої є Кухаренко Наталія. До того ж, ця серія запатентована і може бути розтиражована.

За добросовісним, майстерним виконанням стоїть наполеглива праця викладачів кафедри образотворчого мистецтва та дизайну: професора Бабенка Л. В., доцентів Кириченко О. І., Стрітьєвич Т. М., Фурсикової Т. В., старших викладачів Давидова В. М., Гарбузенко Л. В., Кулініч Л. О., Малежик Ю. М., Пунгіної О. А., викладачів Гусєвої К. В. та Гусєвої Л. Г.

Інформацію надано науковим відділом

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись