• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Відкриття меморіальної дошки видатному ректору - Федору Овчаренко

Вчора, 30 жовтня, в Центральноукраїнському державному педагогічному університеті ім. В. Винниченка відкрили меморіальну дошку видатному ректору — Федору Гнатовичу Овчаренку.

Ще 50 років тому ректором, тоді ще Кіровоградського державного інституту, став Федір Гнатович Овчаренко, життєвим кредом якого було служіння людям та обраній справі. За час перебування на цій посаді, Федір Гнатович активно сприяв не лише навчанню та дозвіллю студентів, а й розростанню та ремонту університету. Саме ця людина зіграла безпосередню роль в отримані дозволу на  збудування декількох гуртожитків та семиповерхового корпусу, який зазначався як звичайна «добудова».

За вагомий внесок у стан та життя навчального закладу, було прийняте рішення щодо відкриття меморіальної дошки на честь Федора Гнатовича Овчаренко. З цією урочистою подією всіх присутніх привітали ректор ЦДПУ ім. В. Винниченка Олег Анатолійович Семенюк, почесний професор університету Сергій Гаврилович Мельничук, випускники років ректорату Федора Гнатовича та його родичі.

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись