• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Студент фізико-математичного факультету Владислав Олійник за програмою студентських обмінів вже місяць навчається у Поморській Академії в місті Слупськ, Польща.

Семестрове навчання в Польщі за програмою семестрового обміну для Владислава Олійника та трьох інших студентів з нашого університету нарешті почалося. Владислав поділився враженнями про місячне перебування на навчанні.

001

В перший день в академії на зборах студентів урочисто привітали, провели короткий екскурс по академії та місту, роздали пам'ятки із датами наступних зустрічей вже окремо із кураторами кожного напряму навчання. Підписали угоди із університетом на семестрове навчання і займались необхідними паперами. До речі, в разі невиконання умов контракту можна отримати неприємний штраф у розмірі 400 євро. То ж, для когось це може стати додатковою мотивацією не прогулювати, а відвідувати дійсно цікаві пари.

Загалом після місяця навчання в академії можна зробити декілька висновків. Вчитись тут і легко, і важко водночас. Навантаження значно менше в порівнянні з нашим ВНЗ. На самостійне навчання призначається досить мало матеріалу. Формат викладу значно відрізняється від того, до якого звик український студент. Відрізняється кількість різних предметів, відрізняється тривалість занять (тут заняття триває 2:15 із перервою 10-15 хвилин). Немає звичних дзвоників та наскрізного розкладу, як в Україні.

002

Тим студентам, які ще вагаються – їхати чи ні – лише одне слово – так. Однозначно їхати, випробувати себе, отримати незрівнянний досвід, скористатись чудовою можливістю і не проґавити шанс. Нам треба навчитися не боятись і користуватись своїми можливостями, які дає нам університет. На своєму прикладі можу сказати – шкодую що скористався програмою тільки на магістратурі. У студентів, що навчаються на бакалавраті, є і ще буде не один шанс поїхати на навчання у Слупськ, і буде дуже шкода ним не скористатись.

Більш детальну інформацію про перебування Владислава Олійника на навчанні у Польщі читайте на сторінці фізико-математичного факультету.

Інформацію надано факультетом математики, природничих наук та технологій
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись