• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Вітаємо із почесним званням!

Під час пленарного засідання 47-го Обласного зльоту молодих учителів Кіровоградщини, присвяченого 100-річчю від дня народження Василя Сухомлинського, на сцені Обласного драматичного театру голова ОДА Кузьменко Сергій Анатолійович, голова Обласної ради Черноіваненко Олександр Анатолійович, Народний депутат України Яринич Констянтин Володимирович урочисто вручили нагородні документи «Заслуженого працівника освіти України» (Указ Президента №11 від 20.02.18 р.) ректору нашого університету Семенюку Олегу Анатолійовичу.

Коротка довідка: Семенюк Олег Анатолійович у 1985 році закінчив філологічний факультет Кіровоградського педагогічного інституту імені О.С.Пушкіна. Із 1985 по 1987 рік проходив службу в лавах Радянської армії. Після армії працював викладачем у середній школі №11 міста Кіровограда. У 1989 році був запрошений на роботу в педагогічний інститут на посаду асистента кафедри практичного курсу української та російської мов.

Кандидатську дисертацію захистив у 1993 році в Одеському державному університеті імені І.І.Мечникова. Наукове звання „доцент” отримав у 1994 році.

Докторську дисертацію після закінчення докторантури захистив у 2003 році в Інституті мовознавства імені О.О.Потебні Академії наук України. Вчене звання професора кафедри перекладу та загального мовознавства отримав у 2004 році.

Викладає різні, зокрема й авторські,  навчальні курси («Лінгвістичний аналіз тексту», «Загальне мовознавство», «Мова і суспільство», «Управління інформаційними зв’язками» тощо), керує написанням магістерських, кандидатських і докторських досліджень.

Бере активну участь у атестації наукових кадрів, член декількох рад із захисту кандидатських дисертацій, виступає опонентом дисертаційних досліджень, рецензує наукові видання, є головою редколегії «Наукових записок».

Підготував одинадцятьох кандидатів наук. Сфера наукових інтересів: екстралінгвальні фактори в сучасних мовах, порівняльна лексикологія, соціолінгвістика.  Автор двох монографій, посібника із грифом МОН України («Основи теорії мовної комунікації») та більш ніж 100 наукових статей у вітчизняних і закордонних виданнях. Двічі, із 1994 до 1996 та із 1998 до 2000 рік, був стипендіатом Кабінету міністрів України (наукова стипендія для молодих учених).

В університеті працював на посадах начальника науково-дослідної частини, директора ліцею університету, декана факультету довузівської та післядипломної освіти, завідувача кафедри зарубіжної літератури та компаративістики, завідувача кафедри перекладу та загального мовознавства, проректора з наукової роботи та міжнародних зв’язків. У 2011 році був уперше обраний на посаду ректора Центральноукраїнського державного педагогічного університету, в 2015 році переобраний на наступний термін.

Проводить активну роботу з інтеграції вітчизняної освіти і науки у європейській освітній простір, налагодження зв’язків із університетами інших країн.  Сприяє  здійсненню наукових та освітянських контактів, залученню талановитої молоді до наукової та викладацької діяльності, зміцненню матеріальної бази університету.

Пропагує здоровий спосіб життя, залучає молодь до занять спортом, докладає особистих зусиль до розвитку спортивної інфраструктури навчального закладу. За роботу у цьому напрямку нагороджений подякою Кіровоградського обласного відділення НОК України (2012 р.), Почесною грамотою НОК України (2016 р.).

За плідну багаторічну співпрацю з військовими частинами Кіровоградського гарнізону, підготовку офіцерів запасу та патріотичне виховання молоді нагороджений почесною грамотою Міністра оборони України (2013 р.).

Науковий керівник проекту «Школа майбутнього», голова регіонального осередку громадської організації «Європейські студії», президент обласного осередку МАН. Обирався депутатом районної ради міста, бере активну участь у роботі громадської гуманітарної ради при Обласній державній адміністрації, комісії з правової освіти населення. За активну участь у житті міста отримав відзнаку міської ради «За заслуги ІІ ступеня» (2016 р.).

Окрім того, нагороджений: Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України (1996 р.), знаком «Відмінник освіти» (2006 р.); знаком «Петро Могила» (2009 р.), «Почесною грамотою обласної ради» (2011 р.), медаллю НАПН України «Григорій Сковорода» (2014 р.).

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись