• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Благовіст – це той, хто несе добру, радісну звістку.

Благовіст – це той, хто несе добру, радісну звістку.

То ж раді сповістити, що 5 квітня, о 14.30, 2018 року у відділі мистецтв ОУНБ ім. Д. І. Чижевського відбудеться відкриття Всеукраїнської виставки художніх творів "Благовіст". Основним мотивом виставки є зображення птахів. Представлені твори виконані у різних техніках живопису, графіки, декоративно-прикладного мистецтва. Саме на свято Благовіщеня, на передодні якого відбувається відкриття, особливого значення надавали птахам. Їх випускали на волю, щоб співали, Бога прославляли та просили щастя-удачі тому, хто їх випустив.

Об'єднавшись з Гуцульщиною, Слобожанщино та Придніпров'ям будемо "гріти" та зазивати весну, остаточно бороти зиму, випускати своїх птахів з надією на мир, злагоду та плідну творчість.

Організатори виставки: Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка, Криворізький державний педагогічний університет, Косівський інститут прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв, Харківський національний педагогічний університет ім. Г. С. Сковороди, Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. І. Чижевського.

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись