• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Науково-дослідна лабораторія теорії та методики навчання історії, правознавства та інших суспільствознавчих дисциплін працює

Науково-дослідна лабораторія теорії та методики навчання історії, правознавства та інших суспільствознавчих дисциплін працює

13 вересня 2018 року у приміщенні наукової бібліотеки ЦДПУ ім. В. Винниченка науково-дослідною лабораторією теорії та методики навчання історії, правознавства та інших суспільствознавчих дисциплін проведено науково-методичний семінар «Інтегрований курс «Громадянська освіта: особливості методики навчання». Участь у роботі семінару взяла Ремех Тетяна Олексіївна – завідувач відділу суспільствознавчої освіти Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України, кандидат педагогічних наук, одна з розробників програми нового курсу, який вперше викладається в 10-х класах загальноосвітніх шкіл.

З вітальним словом виступив доктор філологічних наук, професор, проректор з наукової роботи ЦДПУ ім. В. Винниченка С. П. Михида.

У семінарі взяли участь близько 40 вчителів історії, правознавства та громадянської освіти нашого міста й області. Вони мали змогу ознайомитися із завданнями та принципами інтегрованого курсу «Громадянська освіта» та отримали практичні поради щодо застосування конкретних технологій, методів, прийомів навчання курсу з метою засвоєння учнями знань та формування і розвитку у них умінь, установок і ціннісних орієнтацій, передбачених навчальною програмою.

Організатори семінару висловлюють подяку Чертковій Н. С., завідувачу науково-методичної лабораторії Комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського», Похалівецькій М. В., директору центру методичної та соціально-психологічної служби управління освіти Кіровоградської міської ради, Белінській Н. В., методисту центру з організації методичної роботи з вчителями історії та правознавства, котрі стали співорганізаторами заходу.

Матеріал підготувала науковий керівник науково-дослідної лабораторії

теорії та методики навчання історії, правознавства та інших суспільствознавчих дисциплін – д. пед. н., Л. Т. Рябовол

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись