• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Делегація ЦДПУ імені В. Винниченка на гендерному форумі в Марокко

Делегація ЦДПУ імені В. Винниченка на гендерному форумі в Марокко

У марокканському місті Фес в університеті Сіді Мохамеда Бен Абделлаха проходить представницький форум «Роль освіти у розвитку гендеру та прав жінок в арабському світі та європейському регіоні», який проводиться у рамках програми ЕРАЗМУС+ за проектом «Гедерні студії: Крок до демократії та миру в сусідніх до ЄС країнах з різними традиціями». Форум є заключним заходом проекту, і в його рамках команди-виконавці університетів консорціуму звітують про досягнення та діляться набутим досвідом.

На форум делеговані представники 10 університетів від трьох країн Європейського Союзу (Греція, Литва та Угорщина), двох арабських країн (Марокко й Туніс) та України. ЦДПУ ім.В.Винниченка представляють ректор професор Олег Семенюк; професор Ольга Авраменко (координатор проекту від України); доценти Катерина Акбаш, Юрій Гуртовий, Ірина Лупан, Лариса Семенюк.

У перший день форуму усіх учасників вітали господарі – керівники університету Сіді Мохамеда Бен Абделлаха. У свою чергу, привітала усіх учасників та висловила щиру подяку організаторам форуму та особисто координатору від приймаючого університету професору Соуад Слаоуі головний координатор проекту професор Наталія Мажєікієннє (Університет Вітаутаса Великого, Каунас, Литва)

На першому засіданні Васіліккі Деліанні-Коуімдзі (Університет Аристотеля, Салоніки, Греція) представила результати 30-річного дослідження гендерної ідентичності в Греції. Після неї мали слово представники українських університетів: Лариса Заграй (Прикарпатський університет), Ірина Лупан (Центральноукраїнський державний педагогічний університет) та Тетяна Лісова (Ніжинський університет). На завершення першого дня на всіх учасників чекав семінар про сексуальне насилля та методи його подолання від Марії Папатанасіо (Університет Аристотеля, Салоніки, Греція).

Форум триває, багато цікавих доповідей та дискусій ще попереду.

 

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись