• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
За найкращу кімнату гуртожитку – поїздка до Карпат!

За найкращу кімнату гуртожитку – поїздка до Карпат!

Студенти Центральноукраїнського державного педагогічного університету тільки-но повернулись із незабутньої подорожі із самого серця Карпатських гір! Проте повернемось на декілька місяців назад та дізнаємось який шлях пройшли активісти, щоб отримати бажаний відпочинок.

У листопаді минулого року, до Міжнародного дня студента, відбувся огляд-конкурс на кращий гуртожиток/блок/кімнату. Кожен, хто брав участь, намагався обрати найкреативнішу ідею та показати себе з якомога оригінальнішого боку. Серед усіх учасників перемогу здобули: 3-Г блок факультету філології та журналістики, 8-Б блок факультету іноземних мов, а також мешканці кімнат, у яких проживають студенти факультету педагогіки та психології та мистецького факультету. Головним призом якраз і була подорож до Карпат.

Ось і наблизився найочікуваніший момент – мандрівка! Кожен з відпочивальників знайшов для себе цікаве та корисне. Когось захопила неймовірна краса гірських річок та водоспадів, які хлюпотіли своєю стрімкою течією прямісінько під вікнами пансіонату. Поціновувачі традиційних страв та справжнього українського інтер'єру мали можливість завітати в безліч колиб та скуштувати різноманітні смаколики місцевої кухні.

Зі слів Олександра Самосьєва, голови ППО студентів ЦДПУ імені В.Винниченка, це перший заїзд, коли кататись в Буковель поїхали повним складом. На щастя, розчарувань було небагато. Усі приборкали лижі, на які спочатку моторошно було навіть ставати. Учились кататись разом, як справжня команда, уважно прислухаючись до порад наших досвідчених лижників. На шаленій швидкості випереджали один одного, допомагаючи іншим у разі маленької аварії. За традицією, на початку кожної траси чекали усіх, щоб вирушити дружною командою підкорювати нові схили.

Погода сприяла відпочинку, тому використовували кожну вільну хвилину. Студенти побували у вольєрному господарстві та повернулись, сповнені вражень. Благородні олені й косулі, дикі кабани і лисиці, хижі орли та екзотичні павичі – цих та інших представників карпатської фауни можна було побачити на відстані простягнутої руки, а наша команда навіть спробувала їх погодувати.

Закінчився цей тур дійством, без якого не обходиться жодна мандрівка - походом за сувенірами. Це саме той момент, коли очі розбігаються, а руки тягнуться. Чуні, подушки, ковдри з овчини, мед, гриби та приправи, шкарпетки та рукавички, дощечки та підставки – безліч усього, чим можна потішити своїх рідних та друзів. Накупивши вдосталь всього – вирушили збиратись додому.

Шлях назад був напрочуд легким, незважаючи на 18 годин в дорозі, адже всі знайомі між собою та їдуть сповнені захвату. Пісні в автобусі затихли аж під вечір і почалось тихе гомоніння "нових" друзів.

Велика вдячність висловлюється адміністрації університету, ректору Олегу Анатолійовичу Семенюку та профкому студентів за організацію дійства такого масштабу. Студенти з нетерпінням чекають на наступний рік і сподіваються на перемоги!

Студентка факультету філології та журналістики,
член профкому студентів Войтенко Яна

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись