• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
ЦДПУ імені В. Винниченка приймав перший у регіоні турнір зі спортивного орієнтування в закритих приміщеннях

ЦДПУ імені В. Винниченка приймав перший у регіоні турнір зі спортивного орієнтування в закритих приміщеннях

17 лютого 2019 року, попри неділю, у кількох корпусах університету було незвично людно й гамірно, адже того дня відбувалися перші на Кіровоградщини змагання зі спортивного орієнтування в закритих приміщеннях «УНІВЕР-О». Це вид спорту, який полягає у проходженні за допомогою карти й компасу визначеної дистанції (як правило, на незнайомій місцевості), що складається з певної кількості контрольних пунктів.

Як розповів організатор «УНІВЕР-О» Сергій Зарубін, він досить давно виношував ідею проведення подібних змагань, що своїм демократизмом приваблюють як дітей, так і літніх людей, а в скандинавських країнах навіть уведені до шкільної програми. Але наближенню Кропивницького до Скандинавії в плані спортивного орієнтування заважали труднощі з пошуком відповідних приміщень або з домовленостями з розпорядниками цих приміщень. І було знайдено порозуміння з керівництвом ЦДПУ імені В. Винниченка, тим більше, що семи-, дво- та п’ятиповерховий корпуси університету відзначаються важливими для проведення змагань зі спортивного орієнтування в закритих приміщеннях різноплановістю архітектури та сполучень між будівлями, до того ж коридор довжиною 107 метрів – це просто знахідка.

Тож не дивно, що на таку унікальну подію заявилося майже 100 учасників з обласного центру, Помічної, Малої Виски та Знам’янки. Спортсмени були розподілені на групи за віком і статтю, залежно від цього коливалася й кількість контрольних пунктів – від 8-ми для найменших до 26-ти у чоловіків віком від 21 року й старше. Та навіть попри наявність підвального переходу, переходу на рівні 2-го поверху, а також навмисне створених організаторами штучних перешкод, переможцям найдовшої дистанції вдавалося відмічатися на всіх 26 пунктах в межах 20-26 хвилин.

Як зазначив Сергій Зарубін, завдяки тому, що турнір «УНІВЕР-О» зібрав досить широку аудиторію учасників, проведенням подібних змагань зацікавились інші навчальні заклади. Тому якщо Вам цікаво спробувати себе у спортивному орієнтуванні в закритих приміщеннях – слідкуйте за оголошеннями!

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись