• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Оголошення

Інформація щодо виплати стипендій

Шановні студенти!

Нині ми з вами, як і вся Україна, стоїмо перед непростими викликами. І з перших днів великої війни наші студенти прийняли ці виклики гідно: стали на захист своєї країни, хтось – на передовій, а хтось – міцно тримаючи волонтерський напрям. Горді, що в нас навчається така активна молодь, яка розуміє цінність загальної єдності.
На жаль, сьогодні ворог завдає ударів на багатьох напрямках, зокрема й на економічному. Безумовно, така ситуація позначилася й на фінансових можливостях, серед яких і виплата стипендій. Держава робить усе можливе, аби навіть у таких складних умовах здійснювати ці виплати, хоч поки і не в повному обсязі. Нині всі профільні установи працюють над тим, аби повернутися до попередніх можливостей і забезпечити українське студентство встановленим обсягом фінансування.
Зокрема, у вересні цього року наш університет (як й інші заклади України) отримав запит (щодо ситуації із виплатами стипендій) від Експертної ради студентства закладів вищої освіти при голові підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти науки та інновацій, у якому зазначено, що запитування відповідної інформації «має на меті врегулювання складної ситуації з фінансуванням закладів вищої освіти», оскільки «Міністерством освіти і науки вже розглядаються можливі варіанти вирішення цієї ситуації, проте вона потребує більш детального аналізу» (№482/165-2023 від 14.09.2023).
Як бачимо, сьогодні це питання актуальне для освітніх закладів по всій Україні, а тому профільне міністерство працює над розв’язанням ситуації.
Зі свого боку, ЦДУ імені Володимира Винниченка щомісячно здійснює виплати стипендії відповідно до наявних на цей момент коштів, передбачених на такі видатки. І щойно ситуація налагодиться, кошти будуть виплачені в повному обсязі.
Дякуємо вам, шановні студенти, за розуміння ситуації і тих викликів, які нині доводиться долати країні. Знаємо, що наша єдність допоможе гідно пройти через ці випробування, а спільна праця наблизить той час, коли завдяки Збройним Силам ми знову повернемося до звичного життя в мирній Україні.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись