• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Профком

Літній відпочинок членів профспілки в 2019 році

Літній відпочинок членів профспілки в 2019 році

Найбільш поширеним і найулюбленішим серед членів профспілки протягом багатьох років залишається літній відпочинок на морі. Найпопулярнішим із року в рік є відпочинок на Чорноморському узбережжі на базі відпочинку «Прибій» с. Лугове Миколаївської області. Протягом п’яти років цією нагодою скористалися 180 осіб. На базах відпочинку в с. Затоці Одеської області відпочило 114 осіб (2015–2017 р.р.) та с. Залізного Порту Херсонської області – 70 осіб (2015–2016 р.р.). Перебуваючи у с. Затоці відпочивальники також неодноразово побували на екскурсії в Білгород-Дністровській фортеці, що є пам’ятником історії ХІІІ – XV ст. і яка найкраще збереглася на території України.

Уперше в 2018 році профкомом була організована поїздка на Азовське море с. Кирилівку Запорізької області (база «Каравела»), на якій за два роки відпочило 86 осіб. Частина з відпочивальників, крім перебування на пляжі, додатково обрали екскурсії до Національного історико-археологічного музею-заповідника «Кам’яна Могила» – світової пам’ятки давньої культури України, що знаходиться поблизу м. Мелітополя. Кам’яна Могила – це пагорб, що утворився мільйони років тому нагромадженням кам’яних плит і слугував стародавнім людям за святилище. У цих печерах і гротах збереглися більше трьох тисяч унікальних наскальних малюнків від епохи пізнього палеоліту до середньовіччя (XXIІ – XVI тис. до н. е. – XI – XII ст. н. е.).

Ті, хто полюбляє активний відпочинок, перевагу надали тижневому перебуванню в туркомплексі «Ворохта» (с. Ворохта, Івано-Франківська область). Відпочивальники мали щоденну можливість милуватися чудовими краєвидами Карпатських гір, здійснювати прогулянки Карпатським природно-національним заповідником, піднятися на гору Говерлу. Крім цього, кожен міг обрати екскурсії на свій смак: відвідати гірськолижний курорт європейського рівня в Україні «Буковель», побувати в с. Яремче, пройтися стежкою Довбуша та піднятися на вершину «Маковиця», у м. Коломиї відвідати музей «Писанки», а в м. Косові музей народного побуту й народного мистецтва та багато іншого. Протягом п’яти років туркомплекс у літній період відвідало 102 особи, у зимовий – 111 осіб.

Вибір екскурсій на особистий смак зацікавив і тих, хто обрав для активного відпочинку туркомплекс «Трускавець 365» (м. Трускавець, Львівська область). Запропоновані туристичні маршрути, що кожен обирав також самостійно, проходили через Східницький перевал, Мражницьке озеро «Крутогір»; водоспад «Кам’янка» та озеро «Журавлине»; озеро «Синевір» – найглибше та найбільше гірське озеро України та ін. Охочі мали змогу здійснити поїздку до м. Львова та помилуватися замками Львівщини; побувати в містах Дрогобичі та Бориславі; відвідати музей Петра Сагайдачного та музей кави Ю. Кульчицького в с. Кульчиці; у с. Нагуєвичі – відвідати музей-садибу Івана Франка. Залишилася в пам’яті й екскурсія «До бойків на сир», під час якої побачили процес виготовлення сиру та дегустація продуктів бджільництва на приватній пасіці в с. Доброгостові. Але, на жаль, туркомплекс у м. Трускавці ще не користується широким попитом серед наших колег, оскільки за 2018 – 2019 роки його обрали лише 11 осіб.

У м. Берегові протягом трьох років (2017 – 2019) оздоровилося 39 членів профспілки. Окрім приємних процедур у термальних басейнах, відпочивальники також мали змогу одночасно побувати на екскурсіях. У 2019 році за дев’ять днів перебування встигли ознайомитися з історією м. Берегове та оглянути територію виробництва винного заводу «Чизай». У м. Мукачеве, крім оглядової екскурсії, відвідати Мукачівський історичний музей та побувати на нічній екскурсії в Мукачівському замку Паланок. Екскурсія до м. Ужгорода також була насиченою: оглянули Ужгородський замок XV ст. та руїни Римо-католицького храму XІV ст., із задоволенням провели час прогулюючись стежками Закарпатського музею народної архітектури та побуту, відвідали Закарпатський обласний краєзнавчий музей, побачили Греко-католицький Хрестовоздвиженський собор XVІІ ст. та синагогу початку ХХ ст., пройшлися відомою тінистою «Алеєю липи», що тягнеться більше двох кілометрів повз набережної р. Уж і є найдовшою в Європі. Також на один день з’їздили за кордон до м. Кошице (Словакія).

Вартість усіх путівок для членів профспілки та їхніх неповнолітніх дітей профком компенсував у межах 300–500 грн. на особу.

Профспілковий комітет чекає нових пропозицій щодо обрання місць оздоровлення й запрошує до активного відпочинку всіх членів профспілки.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись