• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Профком

Організація екскурсій

На початку травня 2023 року профспілковим комітетом були ініційовані екскурсії. Більшість обрала поїздку до с. Приютівки, на яку зібралися 13 осіб, 11 з яких були члени профспілки. Компенсація вартості поїздки склала 2500 грн.

Радо зустріли екскурсантів у Музеї-світлиці «Вишнева садиба» с. Протопопівці, де всі зразу відчули справжній національний колорит – різноманітні рушники, килими та вишиванки, посуд, яким уже понад сто років. Господарі зустріли гостів національними піснями та музикою у власному виконанні, запросили на гостини до батьківської хати, ознайомили з традиціями та обрядами, родинними національними ремеслами, а в кінці, як гостинні господарі, запросили усіх скуштувати традиційні страви української кухні.113

Надалі всіх чекала прогулянка поромною переправою через р. Інгулець та відвідування садиби місцевого винороба з дегустацією.

Найбільше часу витратили на приємну прогулянку сучасним ландшафтним парком «Приютівська набережна» на березі р. Інгулець, у якому, на диво, виявився європейський рівень – пішохідні доріжки, лавки з ліхтарями, сотні видів квітів та дерев, альтанки зі столиками для пікніків, чудові зелені локації для фотографування.14 result

Під час перебування в парку, неначе випадково, усіх зустріла місцева кореянка, яка також пригостила традиційними корейськими стравами. Отже, задоволеними й ситими вирушили додому.

Повертаючись додому, заїхали ще й на Морозівський вугільний розріз, що зараз покритий водою, а над поверхнею видніються залишені величезні машини, що колись тут працювали. І навіть, не зважаючи на те, що починало дощити, цей краєвид вразив усіх своїми розмірами та привабливістю.

Прикро, що із запропонованого переліку осінніх екскурсій  жодний напрямок не набрав достатньої кількості охочих, тому ці поїздки не відбулися.

Також профкомом семи членам профспілки та одній неповнолітній дитині була компенсована частина вартості путівок придбаних самостійно для літнього оздоровлення. Відповідно до Положення про грошові виплати членам профспілки компенсація склала від 500 грн (30% вартості путівки) до 700 грн на одну особу, при умові, що 30% вартості путівки перевищує суму компенсації за оздоровлення визначеної в Положенні. Загальна сума компенсації за самостійно придбані путівки склала 5900 грн.

На жаль, у січні 2023 року, у зв’язку з воєнними діями, жоден із членів профспілки не наважився на поїздки, пов’язані з відпочинком чи оздоровленням. Натомість у січні 2024 року троє членів профспілки все ж таки насмілилися на тижневий активний відпочинок у готелі «Трускавець 365» і лише один, з родиною, обрали двотижневе оздоровлення в профспілковому пансіонаті «Пролісок» (м. Трускавець). Вартість придбаних путівок членам профспілки буде компенсована в березні.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись