• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Новини Ради молодих учених

Дистанційне засідання Спілки Рад молодих вчених

Дистанційне засідання Спілки Рад молодих вчених

29 лютого 2024 року відбулося дистанційне засідання Спілки Рад молодих вчених, організоване Радою молодих учених при Міністерстві освіти і науки України з метою обговорення поточних проблем та шляхів їх вирішення; стану та перспектив розвитку Рад молодих вчених; методів активізації діяльності та підвищення результативності роботи.

На засіданні були присутні представники Ради молодих вчених ЦДУ ім. В. Винниченка, зокрема, голова ради Юлія Ботузова.

Обговорювалися актуальні питання:

1. Наукова Енергія Майбутнього: Молодий вчений року (спікер: пані Олена Леванда).

Спікер пані Олена детально окреслила правила участі у конкурсі «Молодий вчений року» організований Радою молодих учених при Міністерстві освіти і науки України. Учасників зустрічі найбільш цікавили номінації конкурсу, яких є 90. Усі номінації розділені на 4 блоки. Більш детально з правилами конкурсу можна ознайомитися за посиланням: https://leaderscientist.ysc.in.ua/wp-content/uploads/2023/12/Polozhennya_Molodyj_vchenyj_18.12.2023.pdf.

2. Оновлений порядок захисту дисертацій PhD: виклики та потенційні шляхи вирішення (спікер: пан Олександр Торбас; пані Світлана Бережна; пан Олег Маренков).

Наукові публікації та їх кількість, академічна доброчесність, рецензенти наукового дослідження, члени разової спеціалізованої вченої ради та інші проблеми, які виникають під час написання дисертаційної роботи та підготовки її до захисту були висвітлені учасникам зустрічі паном Олександром Торбасом.

Розглядалися нововведення, такі як повторний вступ у аспірантуру, вступ до аспірантури через ЗНО, поновлення у складі аспірантів.

Пані Світлана Бережна чітко та структуровано розповіла зацікавленим учасникам як вчасно підготувати та захистити дисертацію, як уникнути можливих проблем.

Дякуємо організаторам за зустріч та надану корисну інформацію! Чекаємо березневого засідання.

Інформацію підготувала д.п.н., доцент кафедри математики та цифрових технологій Юлія Ботузова

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись