• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Новини Ради молодих учених

ЗБОРИ МОЛОДИХ ВЧЕНИХ УНІВЕРСИТЕТУ

img 032 квітня 2015 року в актовому залі університету відбулися збори молодих науковців, де з річним звітом за 2014 рік виступив голова Ради Молодих Вчених університету, кандидат фізико-математичних наук Макарчук Олег Петрович, було обрано новий склад Ради молодих вчених.

Голова Ради Молодих Вчених доповів, що у 2014 році робота велася в декількох напрямках:

  1. в напрямку пошуку та підтримки талановитих дослідників серед аспірантів, молодих вчених, надання їм всебічної консультативної допомоги;
  2. рекомендації та подання пропозицій до Вченої Ради університету, ректорату на отримання іменних стипендій, премій Кабінету Міністрів, Верховної Ради, Президента України тощо.
  3. організації та розвитку міжвузівського та міжнародного співробітництва молодих вчених.

Так, за результатами 2014 року Постановою Верховної Ради України від 23 грудня 2014 року № 40-VІІІ доценту кафедри математики І.Г. Ключник за роботу “Лінійна система диференціальних рівнянь з точкою звороту” присуджено Премію Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим у галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за 2013 рік.

Протягом звітного періоду рада молодих учених регулярно заслуховувала звіти стипендіатів Кабінету Міністрів про результати наукової роботи; проводила попередній конкурсний відбір кандидатур на конкурс з присудження стипендій Кабінету Міністрів і стипендій Президента України для молодих учених і конкурсний відбір проектів для подання на здобуття грантів Кіровоградської обласної державної адміністрації для молодих науковців.

Стипендіатами Кабінету Міністрів України в 2014 році стали три викладачі університету:

  1. Фока Марія Володимирівна — кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри лінгводидактики та іноземних мов (з лютого 2014 року);
  2. Ткаченко Ірина Анатоліївна — кандидат філологічних наук, доцент кафедри видавничої справи та редагування (з лютого 2014 року);
  3. Трифонова Олена Михайлівна — кандидат педагогічних наук, доцент кафедри фізики та методики її викладання (з жовтня 2014 року).

У вересні 2014 року І премію Кіровоградської обласної державної адміністрації та обласної ради для молодих науковців у 2014 році отримала старший викладач кафедри біології, кандидат біологічних наук Казначєєва Марія Сергіївна, яка активно працює над  розвитком дослідження “Прооксидантно-антиоксидантна система рослин при утворенні мелатоніну”.

Премію Кіровоградської обласної державної адміністрації і обласної ради молодим аспірантам та докторантам у 2014 році отримав аспірант 2-го року навчання Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Дергачов Олександр Васильович, який досліджує історико-філософські світоглядні засади В.К. Винниченка і працює над темою кандидатської “Національний нарратив в історико-філософській інтерпретації В.К.Винниченка: історіографічний аналіз” під керівництвом кандидата історичних наук, доцента кафедри історії України Житкова О.А.

На зборах молодих вчених було обрано представників до Ради молодих вчених від факультетів на 2015 рік. До нового складу Ради Молодих Вчених увійшли:

  1. Ткаченко Ірина Анатоліівна (філологічний факультет) — голова Ради Молодих вчених;
  2. Пикалюк Роман Володимирович (філологічний факультет) — секретар Ради Молодих вчених
  3. Логвінова Ярослава Олексіївна — представник від факультету фізичного вихованння.
  4. Гесєва Катерина Сергіївна — представник від мистецького факультету;
  5. Соболь Євген Валерійович — представник від факультету історії та права;
  6. Куліш Віктор Іванович - представник від факультету педагогіки та психології;
  7. Казначєєва Марія Сергіївна - представник від природничо-географічного факультету;
  8. Данильченко Станіслава  Вадимівна - представник від факультету іноземних мов;
  9. Макарчук Олег Петрович - представник від фізико-математичного факультету.

Молоді науковці обговорили різнобічні проблеми наукової та науково-дослідної роботи в контексті сучасних вимог та запропоновали висвітлювати дільність Ради молодих вчених на сайті університету, в рубриці “Міжнародна та наукова діяльність” (підкатегорія “Рада Молодих Вчених”).

Для всіх молодих науковців, аспірантів та дослідників, які бажають долучитися до діяльності молодих вчених,  прохання звертатися до голови Ради молодих вчених КДПУ ім.В.Винниченка — Ткаченко Ірини Анатоліївни за електронною адресою:  [email protected]  або на кафедру видавничої справи та редагування, філологічний факультет.

Інформація надана науково-дослідною частиною наукового відділу КДПУ ім.В.Винниченка та Радою Молодих Вчених

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись