• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Новини Ради молодих учених

«Media-кузня»: нові можливості для університетської молоді

img 02Медіа-група «Університетський меридіан» спільно з Радою молодих вчених та кафедрою видавничої справи та редагування ініціювала новий освітній проект «Media-кузня».

«Media-кузня» – це тренінгова програма-інтенсив з журналістики для активної студентської молоді. До участі у проекті запрошують студентів всіх факультетів КДПУ ім. В. Винниченка, молодих науковців та викладачів, які бажають здобути додаткові знання з медіа, розширити свої професійні навички.

В якості тренерів проекту – досвідчені журналісти, медіа-експерти, фахівці з дизайну та сучасних інструментів web-publishing. Генеральна тема «Кузні 1.0» – корпоративні медіа та газетна журналістика як один із поширених різновидів корпоративних ЗМІ.

Стартував проект 15 жовтня. Запрошені гості першого модуля Валерій М'ятович (головний редактор газети «З перших уст») та Інна Тільнова (головний редактор «Нової газети») поділилися досвідом роботи в газетній журналістиці, розповіли про переваги газетних видань, дали практичні поради щодо апгрейду університетської газети.

Організатори проекту планують проводити навчання в "Media-кузні" систематично. Після першого сезону, який триватиме до 8 листопада і буде присвяченим корпоративним медіа та газетній журналістиці, на університетську молодь чекають не менш цікаві теми: медіа-дизайн, тележурналістка, соціальні медіа, журналістські розслідування, фотожурналістика тощо.

Слідкуйте за анонсами та долучайтеся до проекту! Це безкоштовно!

Проект відбувається за підтримки Ради молодих вчених КДПУ, кафедри видавничої справи та редагування, ректорату КДПУ та медіа-партнерів "Нова газета", "З перших вуст", "П'ять поверхів", Кіровоградський прес-клуб.

Інформаційний партнер проекту "Типовий поет". Фото/відео підтримка: Вікторія Гапоненко, Альона Олійник, Артем Луценко, Ольга Алєксєєнко.

Організатори "Media-кузні" у гостях "Ранкової кави". Розповідаємо про ідею проекту, очікування, подальші плани. Згадали про Олександра Акименка, який започаткував на факультеті філології та журналістики проект Медіа-фест.   Команда "Media-кузні" наголосила, що рівняється на найкращі медіаосвітні практики, адже  тоді цей проект дав старт в журналістику багатьом учасникам – студентам факультету філології та журналістики. Організатори проекту очікують, що подібний резонанс буде і для активістів «Media-кузні».

Офіційна сторінка проекту http://vk.com/mediameridian

Контактні особи: 

Вікторія Салогуб (організатор, головний редактор газети «Університетський меридіан») 0954731405 – реєстрація учасників

Ірина Ткаченко (організатор, координатор освітньої частини) 80976931163

Організатори: медіа-група «Університетський меридіан» (КДПУ ім. В. Винниченка).

Інформація надана науковим відділом

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись