• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Історії успішних випускників

Яна Вічірко - журналіст інформаційного ресурсу «Depo.ua»

Яна Вічірко - журналіст інформаційного ресурсу «Depo.ua»

У розслідуваннях намагаюся наблизитися до істини

Я не пам'ятаю дослівно настанов усіх викладачів, але запам’ятались слова Наталі Фенько. Суть їх  була такою: істини не існує, бо у кожного своя правда, істин існує стільки ж, скільки існує людей на планеті.

Згадуючи ці слова в журналістських розслідуваннях, завжди перевіряла інформацію через максимальну кількість джерел, щоб хоч трохи наблизитись до істини. Ну і бути максимально об'єктивною.

Я народила сина на початку третього курсу... 

Дуже допомогла сім'я, бо академічну відпустку я не брала, на пари доводилось ходити. Тож із Назаром сиділи по черзі мама та дві бабусі. Якби не їхня допомога, було б важко. А от мої курсові писались за три ночі, дипломна за тиждень.    

Головне – запевнити всіх, що дипломна пишеться. Я завжди все приносила в останній момент, тому дуже вдячна викладачам, що вони розуміли моє становище.

Будьте чесними перед самим собою!

Якщо абітурієнт вирішить обрати фах журналіста і стати ним у майбутньому, то, мені здається, треба бути чесним із самим собою і пам’ятати не лише професійно-етичні засади журналістської праці, а й дослухатися до своєї совісті.

Людина має розуміти, що якщо вона стане журналістом, то в неї не буде часу на сім’ю, бо працювати доведеться гнучко й ненормово, а найчастіше – понаднормово. І якщо студент залишиться працювати в Кіровограді, то розчарується в зарплатні. Треба вчитись тут, на нашому факультеті, та їхати у велике місто або столицю. Там можна заробити.

Треба пам’ятати не лише професійно-етичні засади журналістської праці, а й дослухатися до своєї совісті.

Інформацію надано медіа-групою «Університетський меридіан»

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись