• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Профком

Робота соціально-економічної комісії

Основним завданням роботи соціально-економічної комісії протягом 2022 року був захист соціальних і економічних прав та інтересів членів профспілки.

У квітні на засіданні профкому були проаналізовані норми планування й обліку організаційної роботи науковопедагогічних працівників в умовах дистанційної форми навчання. На підставі обговорення та прийнятого рішення була створена спільна узгоджувальна комісія профкому та адміністрації щодо унормування видів роботи та норм обліку організаційної, методичної та наукової роботи науковопедагогічних працівників у 2021–2022 навчальному році в умовах проведення дистанційної освіти та воєнного часу, а також обговорені та внесені додаткові пункти до Положення про організацію освітнього процесу на 2022–2023 н.р. щодо нормування організаційної роботи науково-педагогічних працівників в умовах дистанційної форми навчання.

На травневому засіданні профкому, разом із запрошеним представником адміністрації – проректором з науковопедагогічної роботи І. А. Козир, обговорили зміни щодо визначення механізму розрахування ставок для науково-педагогічних працівників на 2022–2023 навчальний рік.

У серпні слухали питання про забезпечення ставками науково-педагогічних працівників на 2022–2023 н. р. та про попередній розподіл навчального навантаження науково-педагогічним працівникам на 2022–2023 н. р.

У листопаді провели підсумковий аналіз нормування праці науково-педагогічних працівників відповідно до Колективного договору, за результатами якого була створена спільна узгоджувальна комісія з представників профкому та адміністрації щодо розробки формули справедливого розподілу навчального навантаження в наступному навчальному році між науково-педагогічними працівниками в межах кафедр.

5

У вересні слухали питання про особливості оформлення трудових відносин з науково-педагогічними працівниками, контракти яких закінчувалися 30–31.08.2022 р. та обмеженні трудових прав і гарантій працівників визначених Колективним договором у воєнний період, про які довів до відома зав. відділу кадрів Д. М. Переверзєв.

Двічі – у червні та грудні – слухали питання про перспективи виплати відпускних та матеріальної допомоги на оздоровлення науково-педагогічному складу, у жовтні – про виконання Колективного договору з надання матеріальної допомоги на оздоровлення науково-педагогічним та педагогічним працівникам, адміністративнодопоміжному й обслуговувальному персоналу, які в цьому році, не вважаючи на фінансові обмеження, пов’язані з воєнним станом у країні, були виплачені в повному обсязі.

На жаль, у зв’язку з введенням воєнного стану та обмеженням дії Колективного договору у воєнний період у цьому році не були здійснені оплати визначені в Колективному договорі щодо надання додаткових оплачуваних відпусток за ненормований робочий день та особливий характер праці. Питання, пов’язане з вказаними виплатами слухалося на засіданні профкому в листопаді.

Члени комісії постійно здійснюють моніторинг дотримання вимог Колективного договору між адміністрацією та профспілковим комітетом ЦДУ ім. В. Винниченка. Одержана інформація на зустрічах із членами профспілки, з усних та письмових звернень про можливі шляхи поліпшення соціально-економічних гарантій професійної діяльності членів профспілки обговорюється на засіданнях комісії та засіданнях профкому, враховується в пропозиціях щодо змін у чинних положеннях.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись