• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Профком

Звітна профспілкова конференція за 2023 рік

Звітна профспілкова конференція за 2023 рік

21 лютого 2024 року відбулася звітна конференція первинної профспілкової організації працівників Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка.

Порядок денний конференції складався з таких питань:

  1. Звіт про роботу профкому в 2023 році.
  2. Про приведення до відповідності нормативних документів ППОпрацівників ЦДУ ім. В. Винниченка у зв’язку зі зміною назви.
  3. Затвердження кошторису профкому на 2024 рік.
  4. Різне.

З привітальним словом до делегатів звітної профспілкової конференції звернувся голова Кіровоградського обкому Профспілки працівників освіти і науки України С. Ю. Петров та відзначив почесною грамотою обласного комітету профспілок Л. В. Пономаренко, голову профкому протягом 2000–2020 рр., за сумлінну багаторічну працю, вагомий внесок у розвиток профспілкового руху Кіровоградщини та з нагоди ювілею. До привітань та нагородження позаштатного інструктора профкому Л. В. Пономаренко долучився й профком ППО ЦДУ ім. В. Винниченка.

В обговоренні звіту голови профкому О. О. Горської про роботу профспілкового комітету університету за 2023 рік узяли участь ректор університету професор Є. Ю. Соболь та голова ОКП С. Ю. Петров.

Ректор Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка професор Є. Ю. Соболь зазначив постійний взаємозв’язок та співпрацю профспілкового комітету з адміністрацією в розв’язанні соціально-економічних питань, що стосуються як членів профспілки, так і всього колективу в цілому, зупинився на виконаному обсязі роботи й перспектив у життєзабезпеченні роботи університету та позитивно оцінив діяльність профкому за поточний рік.

Голова обкому Профспілки працівників освіти і науки України С. Ю. Петров подякував голові О. О. Горській, профкому та первинній профспілковій організації ЦДУ ім. В. Винниченка за проведену роботу в цей нелегкий воєнний рік. У виступі голова обкому звернув увагу на перспективи щодо реорганізації закладів вищої освіти в рамках проголошеної Урядом реформи вищої освіти та підготовки проєктів Законів України щодо фінансування здобуття вищої освіти й підтримки наукової роботи в ЗВО. С. Ю. Петров зазначив, що наразі тривають консультації між Міністерством освіти і науки України та Профспілкою працівників освіти і науки України з питань реформування вищої освіти, що проведення обговорення має проходити в активному спілкуванні з керівництвом закладів, профспілковими комітетами ЗВО, що представляють трудові колективи, органами місцевого самоврядування.

У зв’язку з повітряною тривогою та затримкою початку роботи конференції було прийнято рішення припинити обговорення доповіді та перейти до голосування.

За результатами роботи профспілкової конференції була прийнята постанова:

  1. Роботу профкому ЦДУ ім. В. Винниченка за звітний період уважати «задовільною».
  2. Уважати першочерговим напрямом роботи турботу та підтримку членів профспілки та членів їхніх сімей у воєнний час, надання їм необхідної допомоги, підтримки ЗСУ, участь у волонтерському русі.
  3. Підвищувати роль профспілкової організації в умовах воєнного стану як важливого чинника об’єднання працівників університету, інституції колективного захисту людини; надавати допомогу членам профспілки та їхнім родинам в стані психологічного, соціального стресу, матеріальної скрути.
  4. Продовжувати роботу щодо захисту трудових прав та соціально-економічних інтересів членів профспілки в умовах воєнного стану.
  5. У відстоюванні інтересів членів профспілки надавати пріоритет співпраці та соціальному діалогу з адміністрацією університету та домагатися надання максимальних преференцій щодо пільг та компенсацій відповідно до чинного законодавства.
  6. Продовжувати здійснювати систематичний контроль за виконанням колективного договору, зокрема щодо виплати в повному обсязі заробітної плати; виплат премій; відновлення надбавок і доплат у максимально передбачених законодавством розмірах; виділенню коштів на охорону праці, у т. ч. на оплату медоглядів та ін.
  7. Продовжувати активну інформаційну роботу, спрямовану на висвітлення діяльності профкому щодо актуальних питань діяльності первинної профспілкової організації, обласного комітету та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України щодо відстоювання соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки, змін у законодавстві тощо.
  8. Активізувати роботу з питань підвищення позитивної мотивації профспілкового членства працівників університету, проводити роботу щодо залучення до членства в профспілці.
  9. Сприяти вдосконаленню організації та поліпшенню роботи санаторію-профілакторію «Юність», продовжувати роботу щодо поширення інформації про перелік лікувальних послуг, залучення працівників університету та членів їхніх родин до отримання лікувальних послуг на базі санаторію профілакторію «Юність».
  10. Активізувати спортивно-оздоровчу роботу щодо створення умов для роботи спортивно-оздоровчих груп на базі університету, залучення до участі в них членів профспілки, організації та проведення спортивних змагань для членів профспілки та членів їхніх родин.
  11. Здійснювати контроль за роботою їдалень: графіком та тривалістю роботи, забезпеченням якісним харчуванням студентів і працівників університету під час організації роботи офлайн у дві зміни.

У зв’язку зі зміною назви ППО та перереєстрацією в серпні 2023 року делегати конференції прийняли рішення про внесення протягом місяця відповідних змін технічного характеру до нормативних документів первинної профспілкової організації – зміни їх назв, зокрема до Положень про первинну профспілкову організацію, про профгрупу та профбюро, ревізійну комісію; чинних постанов профкому.

Одноголосно делегати конференції затвердили кошторис первинної профспілкової організації працівників ЦДУ ім. В. Винниченка на 2024 рік, який практично не змінився в порівнянні з попереднім роком, враховуючи воєнний стан країни та обмежений бюджет університету.

Також одноголосно були внесені зміни до складу Ради ветеранів університету: виведений за власним бажанням із її складу М. І. Садовий; уведені О. М. Царенко, Т. В. Куценко, С. В. Бондаренко та Т. П. Гайворонська; головою Ради ветеранів ЦДУ ім. В. Винниченка затверджений А. Б. Рацул, а С. Г. Мельничук, попередній голова, – Почесним головою Ради ветеранів ЦДУ ім. В. Винниченка.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись